100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Xiaomi 70Mai Pro Araç Kamerası İncelemesi

No coupons found.
Xiaomi 70Mai Pro Araç Kamerası

Xiaomi 70Mai Pro araç kamerası, Xiaomi 70Mai araç kamerasının ekranlı, GPS destekli, daha yüksek donanımlı modelidir. Fiyat performans olarak başarılıdır. Son dönemde en çok tercih edilen, ekonomik fiyatlı tek kameralı araç kamerasıdır. 1440P çözünürlükte kayıt yapabilir. Xiaomi 70Mai Pro araç kamerasının çekim kalitesi başarılıdır. 2 inç’lik ekrana sahiptir. Ekran boyutu oldukça yeterlidir.

No coupons found.

Xiaomi 70Mai Pro Araç Kamerası Özellikleri

2K 30 FPS çekim kalitesi, WiFi,
2 inç ekran, Sesli kontrol,
140 derece çekim açısı, Dahili hoparlör,
64 GB hafıza kartı desteği, 500 mah batarya,
Döngüsel kayıt, WDR,
Park modu, Buğu çözme algoritması,
Darbe sensörü, GPS modülü desteği,
Sürücü asistanı, Ses kaydı.

Çalışma Mantığı

Çakmaklığa takılarak kullanılır. Kablolar döşeme ve trim parçaları arasından geçirilir, kablo kalabalığı yaratmaz. Kontak açıldığı yani araba çalıştığı zaman açılıp kayda başlar. Kontak kapandığı, yani araç stop ettiği zaman video kaydını bitirip kendini kapatır.

Videoları hafıza kartına kayıt eder. Kart dolduğu zaman eski videoların üzerine yeni video kaydı yapar. Elle kart boşaltmaya gerek yoktur. Döngü şeklinde video kaydı yapmaya devam edecektir.

Kamera cama çift taraflı bantlı tutucusu ile takılır. Kaydırılarak kamera istediğiniz zaman sökülebilir. Kameranın lens kısmı aşağı yukarı hareket edebildiği için dik veya eğik cam fark etmeksizin tüm araç tiplerinde kullanılabilir. Camın eğimine göre lens kısmı yukarı aşağı kaldırılarak, yolu iyi çekeceği açı yakalanır.

WiFi Özelliği Nasıl Kullanılır?

WiFi özelliği sayesinde telefon ile kamera eşleştirilebilir. Videolar WiFi üzerinden telefondan izleyebilir, telefona indirilebilir, silininebilir, kameranın ayarları yapılabilir. Kamera ile telefon arasında yerel bağlantı kurulur. Tamamen ücretsizdir. Uzaktan erişim yapılamaz. Xiaomi 70Mai pro ile telefonunuz 10 metreden uzak olmaması gerekmektedir. WiFi özelliğini kameranın menüsünden açtıktan sonra, Play store veya itunes’tan 70Mai uygulamasını indirip, uygulamayı açmalısınız. Telefondan bağlanmanız gereken WiFi ağı ve şifresi kameranın ekranında gösterilmektedir.

Sürücü Asistanı Nasıl Kullanılır?

Sürücü asistanı özelliğine, yani çarpışma ve şeritten çıkma özelliklerine sahiptir. Bu özelliği aktifleştirmek için GPS modülü alınmalıdır. GPS modülü olmadan sürücü asistanı özelliği çalışmamaktadır. GPS modülü takıldıktan sonra ayarlardan ADAS menüsü açılır. 1 defaya mahsus olmak üzere kalibrasyon yapılır. Yaklaşık 1 dakika sürecek bir işlemdir. Kamerayı ön camda düzgün hizalamak yeterli olacaktır.

Hafıza Kartı Seçimi Ne Olmalıdır?

64 GB micro SD kart desteği mevcuttur. Xiaomi 70Mai Pro araç kamerasında, Samsung Evo Plus 64 GB u3 hafıza kartı kullanmanızı öneririm.

No coupons found.

Sesli Kontrol Nasıl Kullanılır?

Satın alma linklerini paylaştığım model global versiyon yani İngilizcedir. Çince versiyonu da bulunmaktadır. Global versiyonu almanızı öneririm. Global versiyonda, cihaz menüleri ve uygulaması İngilizcedir. Ayrıca İngilizce sesli komut özelliği vardır. Bu sayede istediğiniz videoları acil durum klasörüne taşıyabilirsiniz. Tek yapmanız gereken “record video” demeniz olacaktır.

Diğer sesli komutlar:

Komut İşlevi
Take picture Fotoğraf çeker
Turn on WiFi WiFi özelliğini açar.
Turn off WiFi WiFi özelliğini kapatır.
Turn off screen Ekranı kapatır

No coupons found.

70Mai Modelleri Arasındaki Farklar

Diğer 70Mai modelleri de düşünülünce tercih yapmanın zor olduğunun farkındayım. Bu yüzden diğer modellerle karşılaştırmalı tablo hazırladım.

70Mai 1 S 70Mai Mini 70Mai Lite 70Mai Pro 70mai Dikiz Aynası
Dil İngilizce İngilizce İngilizce İngilizce İngilizce
Ekran X X 2 İnç 2 İnç 5 İnç
Çözünürlük 1920x1080P 2560x1600P 1920x1080P 2592x1944P 2560x1600P
G. Sensörü Sony IMX 307 OSO5A10 Sony IMX 307 Sony IMX335 Sony IMX335
Batarya 240 mah 500 mah 500 mah 500 mah 500 mah
Park Modu X
*Sesli Kontrol X X X
S. Asistanı X X
WDR
Sis Çözücü X X
WiFi

*Sesli kontrol özelliği sadece global versiyonlarda kullanılabilir.

Xiaomi 70Mai CPL Filtre Ne İşe Yarar?

Xiaomi 70mai Pro araç kamerası CPL filtre talebi çok yüksekti. Bu yüzden 70Mai Pro modeline uygun CPL filtre üretimi yaptım. CPL filtreler artık kullanıma hazırdır.

No coupons found.

CPL filtre, konsolun camda oluşturduğu yansımayı minimuma indirerek, daha iyi görüntü kalitesi sağlar. Örnek olarak görsele bakabilirsiniz.
Not: Kameranın takılı olduğu camda film varsa CPL filtre kullanılamaz.

Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Bu sayfayı çok fazla uzatmamak için yazılım güncelleme anlatımını farklı sayfada hazırladım. Aşağıdaki linkten Xiaomi 70Mai Pro güncelleme anlatımına ulaşabilirsiniz.

https://www.kamerarehberi.com/xiaomi-70mai-pro-arac-kamerasi-guncelleme-firmware-update/24840

Güvenilir Satın Alma Linkleri

No coupons found.
No coupons found.
No coupons found.

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

47 yorumlar

  1. Gökhan Yücel

    Merhaba, bu kameranın Türkçe menü ve Türkçe seslendirmelerini yaptım. Nasıl kameranıza yükleyeceğini detaylı bu linkte anlattım: https://forum.donanimhaber.com/70mai-pro-turkce-seslendirme-ve-turkce-menu-xiaomi-arac-kamerasi–146784834

    Bu video da da hızlıca gösterdim. https://youtu.be/Ivl89m7ZenU

    Faydalı olacağını düşündüğüm için buraya yazıyorum. Üstte açıklamaya da koyarsanız bir çok kullanıcı faydalanmış olur. Selamlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir