100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Banggood’dan Nasıl Alışveriş Yapılır?

Herkese merhaba,

14 Ocak 2019 ekleme: Banggood’dan nasıl sipariş verileceğini anlatan bir video hazırladım. Videoya göre de sipariş verebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ayrıntılara özellikle vurgu yaptım.

14 Mayıs 2019 ekleme: Banggood kargo takibi nasıl yapılır? başlıklı yazı eklendi. 
https://www.kargo-takibi.com/turkey-direct-m….t-takip/591/

Sipariş verme aşamasına geçmeden önce Banggood hakkında bir kaç bilgi vermek istiyorum. Banggood uzun zamandır piyasada olan, Türkiye pazarında büyük satış payına sahip Çin sitelerinden. Kurumsal firmadır. Kendi bünyesinden ürün gönderimi yapar. Aliexpress gibi çoklu satıcılı sisteme sahip değildir. Yani Banggood’da, Aliexpress’te denk gelebileceğiniz gibi dolandırıcı satıcılar yoktur. Banggood’dan sipariş vermeden önce satıcı araştırmak gerekmez. Türkiye’ye gönderilen ürünlerin kargo paketlerinin üstüne, ürün bedellerini düşük olarak yazıyorlar. Firmaya bunu belirtmenize gerek yok, standart olarak tüm siparişlere uygulanıyor.

Alışveriş sırasında, kredi kartının ödeme birimi önemli değildir. 2019’un başından itibaren ödeme sayfasında fiyatlar direk olarak TRY olarak görünmektedir. Kartınızdan TRY olarak ücret çekilir.

Şimdi geçelim sipariş aşamasına. Örnek olması açısından şuanda çok popüler olan Viofo A129 WiFi araç kamerasının, çift kameralı ve GPS’li modelini indirim kuponuyla birlikte satın alacağız.

Banggood’a üye olarak işleme başlıyoruz. Üye olmadan önce siteyi Türkçe’ye çevirmek için buraya tıklayın. Daha sonra üye olmak için buraya tıklayın.

Kutucukları kendi kişisel bilgilerimizde dolduruyoruz. Zaten Türkçe olduğu için burada takılmayacağınızı düşünerek devam ediyorum.

Banggood Alışveriş Rehberi

Üye olduktan sonra yukarıdaki gibi bir ekranla karşılaşıyoruz. Daha sonra mail adresimizi açıyoruz. Gelen mailde bulunan, aşağıdaki görselde de kırmızıyla işaretlediğim butona basıp hesabımızı onaylıyoruz.

Onaylandıktan sonra aşağıdaki ekranla karşılaşıyoruz.

Artık siparişimizi verme kısmına geçebiliriz. Örnek olarak Viofo A129 modelinin siparişinizi vereceğimi belirtmiştim. Siz kendi sipariş vereceğiniz ürünün sayfasını açın. A129 çift kameralı GPS’li modeli siparişi için buraya tıklayın.

 

Ürün sayfasını açtıktan sonra yukarıda oklarla gösterdiğim butona tıklayıp ürünü sepete atın.

Ekranda açılan kutudan, yukarıdaki görselde işaretlediğim butona basın.

Ürün için indirim kuponuna sahipseniz işaretlediğim yere kuponu ekleyip, uygula butonuna basarak kuponu ekleyiniz. Kupon olup olmadığını incelememin en sonundaki güvenilir satın alma linkleri bölümünden görebilirsiniz. Uygula butonuna bastıktan sonra sağda okla gösterdiğim yerde kuponun ürünün fiyatını ne kadar düşürdüğünü görebilirsiniz.

Daha sonra sayfanın sağ altındaki ödemeye devam et butonuna basarak sonraki sayfa geçin.

Şimdi yukarıda gösterdiğim yere basarak kargo bilgilerimizi gireceğiz.

Kargo için adresimizi Türkçe olarak gireceğiz. Kargonun sorunsuz ulaşması için mahalle, cadde, sokak, apartman numarası ve kapı numarası kısımlarını eksiksiz olarak girin. Eğer iş yerine alacaksanız, iş yeri adını da adresin sonuna ekleyin. Sürekli aynı adrese sipariş verecekseniz en sonda bulunan “varsayılan gönderim adresi olarak ayarla” kutucuğuna basın.

Kargo seçeneklerimiz biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Bizim ihtiyacımız olan kargo seçenekleri sadece 1 ve 2 numara ile gösterilmiş olan seçeneklerdir. Diğer kargolar pahalı veya TR için çok uygun olmayan seçeneklerdir.

Banggood’un gümrük vergisi dahil alışveriş sistemi mevcuttur. 2 numaralı kargo seçeneğiyle sipariş verirseniz tüm gümrük vergisi ve gümrük işlemlerini Banggood kendi halleder. Extra hiçbir ödeme yapmadan ürünü teslim alırsınız.

Gümrük dahil sistemin yanında, gümrük vergisi iade sistemi (gümrük sigortası) bulunmaktadır. 1 numaralı kargo seçildikten sonra yazımın devamında bulunan görseldeki kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir. Bu şekilde alınırsa gümrük vergisi siz ödersiniz. Ödediğiniz gümrük vergisini Banggood kredi/banka kartınıza gümrük vergisi iadesi yapar. 8.7 TL gümrüğe sunma ücreti iade edilmemektedir. Turkey direct maile göre daha uğraştırıcı bir sistemdir. Ancak her üründe Turkey direct mail bulunmadığı için gümrük vergisi iade sistemini kullanmanız gerekebilir.

Gümrük vergisi sistemi hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Kırmızı kutuyla gösterdiğim nakliye sigortasını yaptırmak istemiyorsanız, tik işaretini kaldırın. Nakliye sigortası kargonun yolda başına bir şey gelmesi durumunda güvence sağlar.

Daha sonra sayfanın sağ altındaki genel toplam kısmından tutarı kontrol edin. Eğer her şey doğru görünüyorsa sipariş ver butonuna basıp, kredi kartı, sanal kart veya banka kartı bilgilerinizi girip siparişinizi tamamlayın.

Banggood Kargo Takip
https://www.kargo-takibi.com/turkey-direct-mail-takip-s…t-takip/591/

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

12 yorumlar

  1. Tekno sitelerin en çok tanıttığ DARK AT1 ve AUKEY kameralar hakkında diyat perdormans olarak ne düşünüyosunuz, tavsiye ettiğinşz kameralarla koyaslarsanız?
    İkisinin fiyatı aynı, hangisi tercih edilebilir?

  2. Aykut bey Öncelikle böyle bilgilendiren böyle bir sayfa kurarak insanlara faydalı olduğunuz için size çok teşekkür ederim.. Sizin kullandığınız araç kemarasını çok begendim.. ( Viofo A129 çift kameralı modelini ) Bu kaliteye en yakın yine ön ve arka kemerası olan daha hesaplı hangi kamerayı önerirsiniz … önerdiğiniz ve şuan kullandığınız kamera arasında tercih yapmak istiyorum.. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.. Niğde’den selam ve Dua ile 🙂

  3. Abdülkadir GÜNAY

    Merhaba Mustafa, sana bir sorum olacak, daha önce internetten pek çok alışveriş yaptım ancak hiç yurt dışından almadım.

    Ben Xiaomi Amazfit Pace akıllı saatini almak istiyorum ve yurtiçindeki fiyatlar şu anda dolar yüzünden berbat durumda.

    Banggod’da gayet uygun fiyata 562 TL’ye buldum ama bu ilk yurt dışı alışverişim olacak.

    Mobilden alınca masa üstüne göre daha ucuz oluyor şu anda. Biraz endişeliyim ve bir takım sorularım var sana.

    1- İninal kart ile ödeme yapabiliyor muyum? (Master Card)

    2- Mobilden ödeme yapacağım için ödemeden önce dolar olarak değiştirmem gerekiyormuş eğer dolar olarak değiştirmezsem ne olur?

    3- Eğer dolar olarak değiştirirsem kartta o ani dolar kurunu TL’ye çevirip o kadar TL’mi çekecek? Çünkü ben karta alacağım ürün kadar para yatıracağım.

    • Merhaba Abdülkadir Bey,
      İnnial kartla alabilirsiniz ama innial çok yüksek komisyon alıyor. Baştan uyarmak isterim.
      Ödeme yöntemini değiştirmiyorsunuz. Firma ödemeyi dolar olarak alır. Sizin kart bakiyeniz dolara çevrilerek firmaya yollanır. Kartta dolar olmasına gerek yoktur. İnnial yerine başka bir kart ile almanızı öneririm. Yurt dışından bildiğim kadarıyla %10 komisyonu var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir