100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Aliexpress’den Nasıl Sipariş Verilir?

Aliexpress’den nasıl alışveriş yapılacağını görsel olarak açıklamaya çalıştım. Videolu anlatım hazırlamak istemedim. Sitenin bazı bölümleri değişince videolu anlatımı baştan çekmek gerekiyor. Site değiştikçe görselleri parça parça değiştirerek konuyu güncel tutmaya çalışacağım.

KISA BİLGİLENDİRME

Aliexpress’den alışveriş yapmak için kredi kartına veya banka kartına ihtiyacınız vardır. Kredi kartının ödeme birimi önemli değildir. Dolar kurundan olan bir ürünü satın almak için dolar hesabınız olmasına gerek yoktur. Hesabınızdan ödeme tutarındaki dolar kadar TL çekilir.

İlk olarak Aliexpress’e giriyoruz.
http://tr.aliexpress.com
Daha sonra kırmızı çerçeve içine aldığım kısma tıklayarak kayıt işlemini başlatıyoruz.

Aşağıdaki görseldeki sayfa açılıyor. Görsel üzerinde boşlukları kendinize uygun olarak düzenleyin.

Kayıt işlemi tamamlandığına dair bildirim alıyoruz.

Verdiğimiz mail adresine onay maili geliyor. Onaylayıp devam ediyoruz.

Kayıt işlemi bu kadar.

 

Bundan sonrası satın alma kısmıdır. Benim sitemde ziyaretçiler incelemelerin altında güvenilir satın alma linklerini bulabildikleri için, satıcı puanı ve güvenilirlik konusuna girmiyorum. kamerarehberi.com sitesinde inceleme altında paylaşılan linkler güvenilir satıcılarındır. Eğer alacağınız ürünün linki bu siteden değilse lütfen Aliexpress’de güvenilir satıcıların nasıl bulunacağını araştırın.

Ben satın alma işlemini en çok tercih edilen araç kameralarından olan Blueskysea B1W WiFi üzerinden gösterdim.  Siz kendi alacağınız ürünün sayfasını açarak başlayın.

Yukarıda 4 tane kutu işaretledim ve numaraladım.

  1. kutu ürünün 2 farklı modeli olduğunu gösteriyor. Kutuların üstlerine gelince extra olarak ne eklendiği görülebiliyor. Örneğin 2.kutuda sigorta kutusu bağlantısı da gönderilirken, 1.kutuda  o kablo gönderilmiyor.
  2. ürünün deposunu gösteriyor. Rusya deposundan Türkiye’ye ürün gönderilmez. Bu yüzden genellikle hep Çin olarak seçim yapılır.
  3. Ürünün yanında hafıza kartı almak istenirse buradan eklenebilir.
  4. Üründen birden fazla alınacaksa buradan seçim yapılabilir.

Ayrıca sayfanın biraz daha altında satıcı indirimlerinin olduğu bölüm mevcut. Bu indirimler ürüne özel olabiliyor. Yani sizde açılmayabilir. Açılıyorsa ekle diyerek hesabımıza indirimleri ekliyoruz. İndirim kısmını hallettikten sonra devam ediyoruz. Kendinize göre seçim yaptıktan sonra “Şimdi Al” butonuna basarak ürünü alım işlemini başlatıyoruz.

 

Açılan sayfada adres bilgilerimizi girmemiz isteniyor. Adresimizi Türkçe olarak yazacağız ancak Türkçe karakter kullanmayacağız. Örneğin; Adresiniz Akçayalı mh. Tüllü sk. ise Akcayali mh. Tullu sk. olarak yazmanız gerekmektedir. Yoksa adresiniz kabul edilmez. Aynı şekilde isim soyisimde de bu kural geçerlidir.

 

Yukarıda Türkçe olarak nereye ne yazılması gerektiğini gösterdim. Ona göre bilgilerinizi doldurabilirsiniz.

Adres bilgilerini girdikten sonra aşağıdaki görselde olduğu gibi görünecektir. Ben üyeliği anlatım için hazırladığımdan adres bilgilerini salladım.

Adres bilgilerinin altında aşağıdaki kısım görünecektir. Buradan genel bir kontrol yaptıktan sonra ödeme sayfasına geçebiliriz.

En son olarak sayfanın alt kısmına kredi kartı, banka kartı veya sanal kart bilgilerimizi girip “confirm & pay” butonuna basarak ödemeyi yapıyoruz.

Kart bilgisini girmeden önce sağ üstten toplam ödeme tutarını kontrol edin. Fazla görünüyorsa siparişi iptal edin.

Ödemeyi tamamlamak için bankanız 3D security isteyebilir. Kredi kartının tanımlı olduğu cep telefonuna onay kodu gelir. Telefona gelen onay kodunu girdikten sonra sipariş tamamlanır.

TAKİP KODU

Ürün kargoya verildiği zaman mail adresine bilgi gelir. Buradaki linke tıklayıp siparişinyanındaki “Track order”  butonuna tıkladıktan sonra açılan sayfadan “Tracking number:” diye yazan kısımdan takip kodunu görüntüleyebilirsiniz. Takip kodları verildikten yaklaşık 3-4 gün kadar sonra aktif olur. İlk başta 17track.net adresinden, yurt dışına sevk edildikten sonraysa ptt.gov.tr adresinden kargo takibini yapabilirsiniz. Yurt dışı kargo takip rehberine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.kamerarehberi.com/yurt-disi-kargo-takip-terimleri/802

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

3 yorumlar

  1. Gümrüğe takılma konusunda bilginiz var mı? Takılsa vergisi ne çıkıyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir