100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Kamerada WiFi Ne İşe Yarar?

Araç ve aksiyon kameralarının artık büyük çoğunluğuna WiFi özelliği ekleniyor. Araç ve aksiyon kameralarında bulunan WiFi özelliği yanlış yorumlandığı için böyle bir konu açma gereği duydum.

Araç ve aksiyon kameralarındaki WiFi özelliği internet gerektirmez. Telefon ile kamera arasında yerel bir bağlantı oluşturur. Kameraya 10-15 metreden uzak mesafede bulunuyorsanız kameraya bağlanamazsınız. Yani araç ve aksiyon kamerasındaki WiFi özelliği uzaktan erişim için değildir.

Peki ne işe yarıyor?

Kameraya bağlanıp kaydettiğiniz videoları ücretsiz olarak telefona indirebilirsiniz. Kendi internet paketinizden harcamaz. Tamamen ücretsiz bir işlemdir. Cihaza bağlanıp uygulamaya giriş yaptığınız zaman kameranın görüntüsünü canlı olarak izleyebilirsiniz. Ekranı olmayan kameralar için bu özellik vazgeçilmezdir. Ayrıca kameranın ayarlarını yapabilir, istediğiniz videoları silebilir, yeni video kaydı başlatabilir/durdurabilir, fotoğraf çekebilir, istediğiniz videoları silinmemek üzere kilitleyebilirsiniz. Kilitleme özelliği her cihazda olmayabiliyor. Onun dışındaki özellikler neredeyse tüm kameralarda bulunmaktadır.

 

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

2 yorumlar

  1. Merhaba,
    Araç ve aksiyon kamerasının farkı nedir?
    Aracımda aksiyon kamerası kullanabilir miyim*
    İyi bayramlar.
    Teşekkürler.

    • Merhaba Hüseyin Bey,
      Aksiyon kameraları uzun süre sıcakta duracak şekilde tasarlanmamıştır. Daha büyük bataryaya sahiptirler ve bu batarya güneş görünce şişme yapar. Bu yüzden aksiyon kamerasını, araç kamerası olarak kullanmanızı önermem. Araç kamerası almanız daha sağlıklı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir