100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Hareket Sensörü Nedir? Nasıl Çalışır?

Araç kameraların hemen hemen hepsinde hareket sensörü bulunur. Hareket sensörünün çalışma mantığı hep yanlış düşünülür. “Kamera hareket görünce açılıp kayda başlar, hareket geçince kapanır” olarak düşünülüyor. Bu bilgi tamamen yanlıştır.

Hareket sensörünün çalışması için kamera sürekli açık olmalıdır. Hiçbir araç kamerası kendi bataryasıyla sürekli olarak hareket sensörüyle kayıt yapamaz. Yani hareket sensörü enerji tasarrufu sağlamaz. Kameranın sürekli açık olması için de sürekli enerji verilmelidir. Kamera sürekli açıkken, sadece hareket algıladığı görüntüyü karta kaydeder. Hareket olmayan görüntüyü de işler ama karta kaydetmez.

Hareket sensörünün amacı yer tasarrufu yapmaktır. OBD2 veya hardwire kablosuyla kameraya sürekli enerji verdikten sonra hareket sensörünü açıp, kameranın sadece hareket algıladığı videoları karta kaydetmesini sağlayabilirsiniz.

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

20 yorumlar

  1. Hüseyin UÇGUN

    Hay Allah bende yanlış biliyormuşum. Off durumundaki kamera hırsız ı görünce kayda girer diye düşünüyordum. Anladığım kadarı ile kamera 7 gün 24 saat çalışıyor ve sadece önünde hareket olursa bunu hafıza kartına kayıt ediyor. Hareket olmayan sabit görüntüyü ise kayıt etmiyor hafıza kartına öyle mi ?

  2. Merhaba,

    Blueskysea B1W Model kamerada hareket algılama modu var mı? İncelemelerde göremedim.

    Teşekkürler
    İyi günler

  3. Aykut bey tekrar merhaba,

    Vakit ayırdığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Issız bir yerde bir kulübemiz var. Elektriği solar panellerle karşılıyoruz. 12V elektriğimiz var. Buraya güvenlik kamerası olarak harekete duyarlı bir araç kamerası yerleştirmeyi düşünüyorum.

    Bizim işimizi görecek şekilde hesaplı bir kamera tavsiye edebilir misiniz?

    Teşekkürler
    İyi çalışmalar dilerim.

  4. (H2 powerbank gece görüşlü harekete duyarlı)bakıcı kamerası 32 gb aldım, hareket olmadanda kayıt yapıyor hafızayı dolduruyor, yani saat 7 açtım saat 13:00 bitiyor, öğleden sonrası göremiyor, bu teknik arzamı yoksa böyle mi çalışıyor.

  5. Merhaba,
    Aracıma üç yönlü bir kamera almak istiyorum seyir halindeyken araç plakalarını net görmeli gece görüşü iyi olmalı park halindeykende kayıt yapabilmeli ve uzun ömürlü olmalı bu kriterlerde önerebileceğiniz bir araç kamerası varmı acaba ?
    Yardımcı olursanız savinirim.

    • Merhaba Tanju Bey,
      İsteklerinizi uygun cihaz maalesef yok.
      – 3 kameralı kaliteli çekime sahip model yok.
      – 3 kameralı park moduna sahip cihaz yok.
      – 3 kameralı kapasitörlü model yok. Bu da uzun ömürlü cihaz olmaması anlamına geliyor zaten.

  6. Merhabalar,
    bende bir araç kamerası var, hareket ve g-sensör lü.
    kamera otomatik kapanma modu mevcut. 3 dakika sonra kendiliğinden kapanıyor.

    kapandıktan sonra (sürekli enerji alıyor) darbe veya hareket algılama yaparak tekrar kayda başlar mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir