100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Döngüsel Kayıt Nedir?

Araç kameralarında sık sık karşılaştığımız “döngüsel kayıt” terimini açıklamaya çalıştım. Oldukça basit bir özelliktir. Ancak anlatımı biraz kafa karıştırıcı olabilir.

Araç kameraları, SD karta kayıt yapar. Hafıza destekleri kısıtlı olduğu ve video boyutları da büyük olduğu için sürekli olarak döngü şeklinde eski kaydı silip, yeni video kaydederler.

Araç kameraları parçalı kayıt yapar. 1-3-5-10-15 dakika gibi isteğinize göre videoları parçalayabilirsiniz. Örnek olarak; 3’er dakikalık parçalar halinde kayıt yapmak için ayarladıysanız 60 dakikalık süreyi, 20 adet 3 dakikalık video olarak kayıt eder.

Kart kapasiteniz 60 dakika ise ve 60.dakikayı bitiriyorsanız, kameraya elle müdahale etmenize gerek kalmadan eski video kayıtlarının üzerine yeniden video yazmaya başlayacaktır. 60 dakikalık videoyu bir seferde silmez. Yukarıda anlattığım video parçalama 3 olarak ayarlı ise, 3’er dakikalık videolar silip üzerine yazmaya başlar. Kameranızda her zaman geriye dönük olarak kart kapasiteniz kadar video kaydı bulunmaktadır.

Döngüsel kayıt özelliği olmayan araç kamerasına hiç denk gelmedim. Kameranın ayarlarında “loop record” veya “döngüsel kayıt” başlığı altında dakika ayarlarını bulabilirsiniz.

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

24 yorumlar

  1. Merhaba araç kameram var yanlız kayıt yaptıktan sonra hafıza kartı dolu diyor saati doğru döngüsel kayıt süresi 5 dakika neden eski kaydın üzerine yenisini kaydetmiyor acaba

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir