100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Viofo A129 Duo Çift Kameralı GPS Modüllü Araç Kamerası İncelemesi


Herkese merhaba,
KameraRehberi.com’un yayında olduğu 6 yıllık zaman dilimi boyunca, Viofo markasının tüm araç içi kameralarının incelemelerini yaptım. Viofo, müşteri isteklerini dikkate alarak çift kameralı, WiFi bağlantılı, GPS‘li ve kapasitör tip bataryalı yeni modeli A129 modelini piyasaya çıkardı. Viofo A129‘un tüm çekim testlerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Normalde çift kameralı modelleri pek önermediğimi diğer incelemelerimi okuduysanız mutlaka görmüş olmalısınız. Viofo A129 araç kamerası, çift kameraları modellere karşı olan kötü yargıyı kıracak kalitede. Hem ön hem arka kamerasıyla gerçek 1080p çekim kalitesine sahip.

Viofo A129 Duo Çift Kameralı GPS'li Araç Kamerası | Aye Store
Viofo A129 Duo Çift Kameralı GPSli Araç Kamerası | Aye Store
Ücretsiz kargo. 2 yıl Türkiye garantili
Ücretsiz kargo. 2 yıl Türkiye garantili Show Less

Diğer Viofo çift kameralı araç kamerası incelemeleri:
Viofo A129 Pro DUO
Viofo A129 IR DUO

Viofo A129 Duo mu Viofo A129 Duo IR Mı?

Kamera seçimi yaparken A129 Duo IR modeliyle A129 Duo modeli çok fazla kıyaslanıyor. Ön+arka çekim yapacaksanız A129 Duo, ön+iç çekim yapacaksanız A129 Duo IR modelini satın almanızı öneririm.

Viofo A129 Duo İncelemesi

CİHAZ ÖZELLİKLERİ
Ön+arka görüntü kaydı, Dahili hoparlör,
140 derecelik çekim açısı, Cihaz üzerinden video izleyebilme,
256 GB micro SD kart desteği, Acil durum tuşu,
GPS ile hız ve koordinat bilgilerini kayıt etme, Türkçe dil desteği,
Ses kaydı, CPL filtre desteği(sonradan alınabilir), 
WiFi, Bluetooth kumanda(sonradan alınabilir), 
Ön/arka Sony görüntü sensörü, 2 inç ekran,
Novatek 96660 işlemci, Videoya tarih/saat ekleme,
Park modu, WDR,
Darbe sensörü, Kapasitör tip batarya.

Diğer çift kameralı modellerde ön kameranın çözünürlüğünden kısılır, arka kameraya biraz işlemci ayrılarak hesap makinesiyle çekilmiş gibi görüntü kaydı yapılması sağlanırdı. Bu cihaz kesinlikle o cihazlardan değil. Hem ön hem arka kamerası gerçekten iyi kayıt kalitesine sahip. Bu kamerayı inceledikten sonra sonra kendi aracımda kullanmaya başladım. (Ekleme: 2021 yılına geldik ve ben 3 yılı aşkın süredir A129 Duo modelini kendi aracımda kullanıyorum.)

Nasıl Çalışır?

Kameranın kutu içeriğinden çıkan şarj aleti ve şarj kablosunu takarak kamerayı çalıştırıyoruz. Orjinal şarj aletiyle, araba çalıştığı zaman video kaydına giriyor, araba kapandığı zaman video kaydını sonlandırıyor. Hafıza kartı dolduğu zaman otomatik olarak videoların üstüne, yeni video kaydı yazmaya başlıyor. Yani kameraya elle müdahale etmeye gerek yok. Her şeyi otomatik olarak kendi hallediyor. 

Hafıza kartı kutu içeriğinden çıkmıyor. Samsung Evo Plus 128 GB hafıza kartı edinmenizi öneririm. Eğer park halinde de çekim yapmak istiyorsanız, incelememin devamında anlattığım park modu kablosuyla sigorta kutusundan enerji alarak montaj yapılması gerekmektedir. 

Viofo A129 Araç Kamerası Viofo A129 Araç Kamerası

Görüntü Kalitesi

Viofo A129 araç kamerası, ön ve arka camdan kayıt yapıyor. İki kamerası da Sony’nin 7 katmanlı IMX291 görüntü sensörünü kullanıyor. 140 derecelik çekim açısına sahip. Bu görüntü sensörü için gerçekten başarılı olduğunu söyleyebilirim. Viofonun diğer modellerinde de kullandığı Novatek’in 96660 serisi chipseti kullanılıyor. Bu bileşenler sayesinde hem ön hem arka kameraya 1080p 30 FPS kalitede çekim yapabiliyor. Kameranın sahip olduğu Sony görüntü sensörüyle, gece çekiminin iyi olduğunu da belirtmek istiyorum. Plaka okuması da başarılı. Çift kameralı cihaza göre çekim kalitesinin çok iyi olduğu söylenebilir.  

Hafıza Kartı Desteği & Kart Seçimi

256 GB’lık hafıza kartı desteği sayesinde, geriye dönük daha uzun görüntü kaydı saklayabiliyor. Hafıza kartı dolduğu zaman otomatik olarak eski video kayıtlarının üzerine, yeni video kayıtları yapıyor.

Araç kamerası seçimi kadar, hafıza kartı seçimi de önemlidir. Viofo ürünleriyle Samsung Evo Plus serisi hafıza kartları uyumlu çalışmaktadır. Kart olarak bu seriyi almanızı öneririm. 128 GB’lık Samsung Evo Plus U3 hafıza kartı yeterli oluyor. Bütçe sorununuz yoksa 256 GB kart tercih edebilirsiniz.

No coupons found.

Viofo A129 Araç Kamerası

Acil Durum Tuşu Ne İşe Yarar?

Acil durum tuşu sayesinde o an çekilen videoyu başka klasöre taşımasını, videonun otomatik olarak silinmemesi sağlayarak, videolara daha sonra kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Acil durum tuşu, üzerinde ünlem işareti olan tuştur. Tuşa basıldığı zaman ekranda üçgen arka plan ortasında ünlem işareti çıkmaktadır.
Viofo A129 Araç Kamerası

Genel Yapı

2 inç’lik ekranı oldukça yeterli. Ekranın ışık şiddeti iyi. 2 kameranın görüntüsünü ekranı bölerek gösterebiliyor. Cihazın hem arka hem ön kamerası aşağı yukarıya oynayabiliyor. Her aracın cam eğimi aynı olmadığı için, kameranın aşağı yukarı hareket ettirilebilir olması oldukça faydalı oluyor. Ekranın altında kırmızı ledler bulunuyor. Bu led sayesinde ekran kapalıyken de kameranın kayıtta olup olmadığını görebiliyoruz.

GPS Ne İşe Yarar?
Viofo A129 Araç Kamerası

GPS özelliği sayesinde aracın hızını, koordinatlarını videonun altına ekleyebiliyor. Bu bilgilerle birlikte harita üzerinden, aracın hangi konumda olduğunu da görerek bilgisayar programından izlenebiliyor. Bu özellik uzaktan erişim için kullanılamaz. Takip cihazları ile karıştırılmamalıdır. Hafıza kartını bilgisayara takıp görüntüleri izlerken bu özellik kullanılabilir. GPS için abonelik vs gerekmez. Tamamen ücretsiz bir servistir. DashcamViewer programını indirerek yukarıdaki görseldeki gibi videoları izleyebilirsiniz. GPS hakkında daha fazla bilgi alamk için araç kamerasında GPS ne işe yarar? başlıklı videomu izlemenizi öneririm. 

Arka kamera park modu çekimi
https://youtu.be/Y26x2xPj3XA

Park Modu Nasıl Kullanılır?

Yeni Park Modu Kiti
Viofo’nun yeni çıkardığı park modu kablosunun inceleme ve montaj anlatımını hazırladım. Aşağıdaki videoyu izleyerek, kameranın park halinde nasıl kayıt yapabileceğini öğrenebilirsiniz. 

Viofo A129 modelinin park halinde de çekim yapma özelliği, yani parkı modu özelliği bulunuyor. Sigorta kutusundan enerji almaya yarayan park modu kablosu alınarak, kameraya araba çalışmıyorken de enerji vermesi sağlanıyor.

Viofo Araç Kameraları Park Modu İçin Akü Bağlantı Kablosu | Aye Store
Viofo Araç Kameraları Park Modu İçin Akü Bağlantı Kablosu | Aye Store
Türkiye garantili
Türkiye garantili Show Less

Viofo‘nun yeni çıkardığı yeni park modu kablosuyla aracı stop ettiğiniz anda isteğe bağlı olarak düşük kalitede veya hızlandırılmış olarak video kaydına geçiyor. Tabi isterseniz park halinde de normal hızda kayıt yapmasını sağlayabilirsiniz. Ancak geriye dönük daha fazla görüntü saklayabilmek için park halinde normalde hızda kayıt yapmanızı önermem. Aracın anahtarını taktığınız anda normal kalitede ve normal hızda kayıt yapmaya döner. Bu özellik sayesinde arabanızı park halinde de koruyabilirsiniz. Bu kabloyla montaj yaptığınız zaman GPS’ten değil, kameranın yanındaki enerji portundan kabloyu bağlamanız gerekmektedir. GPS’in çalışmasına mani bir durum değildir. 

CPL Filtre Desteği

Viofo A129 için hem ön hem arka kamerası için yansıma engelleyici CPL filtre bulunuyor. CPL filtre; konsol yansımalarını, ışık parlamalarını engelleyen, cihazın lens kısmına takılan bir üründür. CPL filtrenin ne kadar işe yarar bir aparat olduğunu gösteren testi ve ekran görüntülerini aşağıya ekledim. Bence en azından sadece ön kamera için bile olsa CPL filtre alınması gerekiyor.

CPL filtre almak için;

No coupons found.
No coupons found.

Dikkat! Kameranın takılı olduğu camda cam filmi varsa CPL filtre kullanılamaz. Arka camı renkli araçlara da CPL filtre alınmasını önermiyorum.

WiFi Özelliği Ne İşe Yarar?

A129’un WiFi özelliği bulunuyor.  Viofo A129’un WiFi özelliği sayesinde, cihazın ayarlarını telefondan yapabiliyoruz. Çekilen videoları telefondan izleyebiliyor, silebiliyor, telefona indirebiliyoruz. Çok fazla sorulduğu için WiFi özelliğini biraz daha detaylandırmakta fayda görüyorum. WiFi özelliği internet gerektirmez. Tamamen ücretsiz bir servistir. Uzaktan erişim özelliği yoktur. Telefon ile cihaz arasında bağlantı kurulur. Aracınızın başındayken WiFi’den cihaza bağlanabilirsiniz. Araç başka yerde siz başka yerdeyken bağlantı kuramazsınız. 

Viofo A129 Araç Kamerası WiFi Uygulaması Viofo A129 Araç Kamerası WiFi Uygulaması  Viofo A129 Araç Kamerası WiFi Uygulaması

WiFi özelliği yüksek işlemci tüketmektedir. WiFi açıldığı zaman video kalitesi otomatik olarak %25 civarında düşürülmektedir. Bu yüzden WiFi özelliğini ihtiyaç halinde yani telefonla kamerayı bağlamışken açık tutmanızı öneririm. İhtiyaç olmadığı sürece kapalı tutmak kameranın daha stabil çalışmasını sağlayacaktır.

Uzaktan Kumanda

Viofo A129 Bluetooth Uzaktan Kumanda
Anlık indirim
Viofo A129 Bluetooth Uzaktan Kumanda
500 TL üzeri kargo ücretsiz
500 TL üzeri kargo ücretsiz Show Less

Ben bu incelemeyi hazırladıktan bir süre sonra A129 için bluetooth uzaktan kumanda piyasaya çıktı. Kumanda tanıtımını ayrı bir sayfada yaptım. Aşağıdaki sayfadan kumanda hakkında bilgi alabilirsiniz.
https://www.kamerarehberi.com/viofo-a129-icin-uzaktan-kumanda-tanitimi-baglantisi/22823

Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Viofo kameraları için sık sık güncelleme yayınlıyor. Güncellemeler görüntü kalitesi iyileştirme ve sorunları giderme amaçlı yapılıyor. Aşağıdaki linkten A129 modeli için en güncel yazılıma ulaşabilirsiniz.
https://support.viofo.com/support/solutions/articles/19000087812-viofo-a129-dash-cam-firmware

Hafıza kartını FAT32 olarak formatlayın. Kartın içine yukarıdaki linkten indirdiğiniz dosyayı yükleyin. Kartı cihaza takın ve 5v enerji verin. (5v telefon şarjı kullanabilirsiniz) Kamera otomatik olarak güncellemeye başlayacaktır. Güncelleme bittikten sonra cihaz otomatik olarak açılacaktır.

Kartı FAT32 olarak biçimlendirmeden güncelleme yapmamalısınız. 32 GB altı kartları bilgisayardan kolayca FAT32 olarak biçimlendirebilirsiniz. 32 GB üstü kartların biçimlendirilmesi Windows’te FAT32 olarak seçilememektedir. Buraya tıklayarak FAT32 biçimlendirme programına ulaşabilirsiniz.

Viofo A129 Duo Kutu İçeriği

  • 1 adet Viofo A129 Duo araç kamerası,
  • 1 adet arka kamera,
  • 1 adet 6 metre arka kamera kablosu,
  • 1 adet GPS modülü,
  • Kablo tutucular,
  • Mini USB veri aktarma kablosu,
  • 3.5 metre mini USB şarj kablosu,
  • Çift çıkışlı araç şarjı,
  • Yedek çift taraflı bantlar,
  • Kablo geçirmek için trim kaldırma aparatı,
  • Kullanma kılavuzu.

Viofo A129 Duo Satın Alma Linkleri

➡ GPS dahildir. 
➡ Arka kamera dahildir.

Viofo A129 Duo Çift Kameralı GPS'li Araç Kamerası | Aye Store
Viofo A129 Duo Çift Kameralı GPSli Araç Kamerası | Aye Store
Ücretsiz kargo. 2 yıl Türkiye garantili
Ücretsiz kargo. 2 yıl Türkiye garantili Show Less

Park halinde kayıt yapmak için gerekli aparatlar

Viofo Araç Kameraları Park Modu İçin Akü Bağlantı Kablosu | Aye Store
Viofo Araç Kameraları Park Modu İçin Akü Bağlantı Kablosu | Aye Store
Türkiye garantili
Türkiye garantili Show Less

Park modu kablosunu sigortaya bağlarken aparat kullanılmalıdır. İncelemede detaylı olarak bahsettim. İnceleme videosundan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Fuse Tap MİCRO Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap MİCRO Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less
Fuse Tap Micro2 (Ford) Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap Micro2 (Ford) Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less
Fuse Tap Mini Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap Mini Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less
Fuse Tap Standart Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap Standart Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less

CPL FİLTRE

No coupons found.
No coupons found.

Dikkat! Kameranın takılı olduğu camda cam filmi varsa CPL filtre kullanamazsınız. 

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

275 yorumlar

  1. Merhabalar
    ben de a129 duo sipariş ettim ancak park modu için hangi kablo setini alacağıma karar veremedim
    1-Viofo A129 Car Camera 3 Wire ACC HK3 Hardwire Kit for Parking Mode (27,97$)
    2-3.5m Car Hard Wire Kit Mini USB Hardwire for Dash Cam Camcorder Vehicle DVR – 01 (5,28$)
    hangisini seçmeliyim? teşekkürler

    • Banggood’dan Viofo’nun yeni çıkardığı hardwire kiti getirtmelerini istemiştim. Satışa sunuldu.
      Peki kısaca nedir bu yeni hardwire kit?
      2 kablolu hardwire kitten ayıran özelliği, yazılımsal olarak değil, donanımsal olarak park modu özelliği sunmasıdır. Sigorta kutusuna bağlanan kırmızı kablo sürekli enerji vermeyi sağlarken, sarı kablo arabanın çalışıp çalışmadığını anlamak için tetik görevi görür. Sarı kabloya kontağa bağlı olarak enerji verilir. Sarı kabloya enerji geldiğinde arabanın çalıştığı anlaşılır. Sarıya enerji geldiğinde otomatik olarak park modundan çıkar, sarı kablonun enerjisi kesildiği zaman otomatik olarak park moduna geçer.

      Bunu zaten 2 kablolu model yapmıyor mu?
      2 kablolu modelde arabanın park veya hareket durumunda olduğu yazılımsal olarak tespit ediliyor. Ben A118c’de de A129’da da 2 kablolu hardwire kiti yıllardır kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum. Fiyat farkına değer mi derseniz o size kalmış bir tercih diyebilirim. 2 kablonun da işlevi aynı. Yeni çıkan 3 kablolu model daha stabil park modu geçişleri sağlamak için tasarlanmış.

      Önceki kablolarda olduğu gibi düşük voltaj koruması mevcut. Ayrıca minimum çalışma voltajı ayarlanabiliyor. 11.8 volt ile 12.4 volt arasında istenen değer ayarlanabilir.

      Viofo A129 İçin Gerçek Park Modu Kablosu
      ✂️ Kupon: BgAumotor
      ✈️ Turkey Direct Mail 1.34$ / Takipli kargo 1.30$ (Hızlı gelmesi için Turkey direct mail seçmenizi öneririm.)
      〽️ 17.50$
      ? Satın al: https://goo.gl/UQ9KVF

      2 kablolu modeli istiyorsanız aşağıdaki linkten alabilirsiniz.

      7/24 Kayıt Kablosu #Banggood
      ✂️ Kupon: b71c67
      ✈️ Takipsiz kargo ücretsiz / Takipli kargo 1.30$
      〽️ 3.51$
      ? Mini USB girişine sahip kameralarla uyumludur.
      ? https://goo.gl/8nyAFh

      • Aykut bey Viofo A129 İçin Gerçek Park Modu Kablosu içinden aracın sigortasından elektrik almak için aparat çıkıyor mu acaba?

        • Ali’de şuanda indirimde. Oradan aracınıza uygun sigorta boyutunu da seçerek alabilirsiniz.

          Viofo A129 İçin Gerçek Park Modu Kablosu
          ✈️ Takipli kargo ücretsiz
          〽️ 13.49$
          ? Fuse tap ekleyerek alabilirsiniz. (Ücretlidir.)
          ? Satın al: http://ali.ski/Zcah16

          • Hüseyin Uçgun

            car fuse holder kablosundan bahsediyorsunuz. O kablo park kablosu kutusu içinden çıkmaz. Aliekspress ten arattırın bulursunuz. 0.80$ civarında.

          • Yukarıda verdiğim linkte fuse tap kabloyla birlikte alınabiliyor.

      • Hüseyin Uçgun

        Aykut hocam, A129′ un orjinal park modu kablosunda kırmızının yanındaki sarı kabloyu nereye bağlayacağız. Kontak’ a gelen elektrik kablosuna mı? Eğer öyleyse bi elektrikçiye gitmek şart gibi….

        • Merhaba Hüseyin Bey,
          Kırmızı sürekli enerji, sarı kontağa bağlı, siyah şase. Üründen satın aldım. Ulaştığı zaman videolu olarak nasıl enerji alınacağını anlatacağım.

      • Emre Kalaycıoğlu

        Aykut Bey merhaba. Yıllardır satış sorumluluğu yapıyorum. Haftada 1000-1500km yol yaptığım oluyor. Birçok kez trafikte kaza vs yaşadım. Kamera hiç kullanmadım. Dolayısıyla eksikliğini çok gördüm. Sayenizde bu cihazı aldım.
        Hk3 ile gümrüksüz ve indirimli olarak elime ulaştı. Çok çok teşekkür ederim.
        Kırmızıyı dörtlülerin sigortasına, Sarı kabloyu araç çakmak sigortasına bağlamayı düşünüyorum. Araç kilitlenince sonuçta çakmak devredışı kalıyor. Bu şekilde bağlamam doğru mu sizce? Yani o 2 sigorta için de 2 ayrı fuse holder almam lazım doğru mudur? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

        • Seçtiğiniz sigortalar doğrudur. Bazı araçlarda belli süre sonra sinyali de kapatabiliyor. Kırmızı kabloyu merkezi kilide de bağlayabilirsiniz.
          Aracınıza uygun 2 adet fuse tap aparata ihtiyacınız vardır.

          Fuse Tap Bağlantı Aparatı
          ✈️ Takipsiz kargo ücretsiz
          〽️ 0.87$
          ? Aracınıza uygun boyutta olandan 2 adet almalısınız.
          ? Satın al: http://ali.ski/spPIbJ

  2. Hocam iki sorum var. Viofo siparişimin son durumuna baktığımda oturduğum ilçenin posta dağıtım merkezine gelmiş sanırım. Ancak “debited” yazıyor. Nedir acaba gümrük sorunu vs mi yoksa gelir mi?

    Bir de park modu için powerbank kullansak çalışır mı? Sigorta vs bağlantı yapacak becerrim yok çünkü 🙂

  3. Hüseyin Uçgun

    Aykut bey, elektrik volt ve amper değerleri hep kafama takılmıştır, hiç anlamam. Şimdi ben
    -sigorta kutusunda sürekli akım veren 4′ lü flaşör yuvasına takacağım park kablosuna doğru mu.
    -car fuse holder kablosunun üzerinde 2 adet sigorta yuvası var. Bunlardan hangisine 4′ flaşör e ait sigortayı takacağım.
    -A129 yanılmıyorsam 2 AMPER ile çalışıyor. Car fuse holder kablosunun 2 nci yuvası için 2 amperlik sigorta mı alacağım…

  4. Aykut bey merhaba, sadece geri görüş kamera olarak kullanmak mümkün mü? piyasada arka kamera olarak satıldığını gördüm, aslında çift kamera daha iyi, sizin yorumlarınızdan sonra incelediğim ürünler içinde bir numara, ama biraz masraflı, arka kamera için ek monitör mü almak gerekli,

  5. Aykut hocam yanlış yazmışım daha önce kargo son durumu şöyle:

    TÜRKIYE, İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM, Arrived in PTT Work Place

    Kutuya kaç dolar yazıyorlar? Gümrükte takılırsa nasıl işlem yapmam lazım, Ankaradayım çünkü.

    • Merhaba Tunç Bey,
      Artık kutuya düşük yazılması bir şey ifade etmiyor. Kutu üstünde düşük yazdığı zaman size postayla ulaşıp ödeme bilgisi isterler. Değer beyanına göre vergi hesaplanır. Kargo teslim edilirken vergi tahsil edilir. Keşke incelemede de önerdiğim A129 için önerdiğim Turkey direct mail seçeneğiyle alsaydınız.

      • Eyvallah hocam geldi sonunda. Dediğin gibi düşük fiyat yazılmasına rağmen ptt den 43 lira vergi ödeyerek aldım. Sağlık olsun. Direct mail ile alımabilirmiş dediğin gibi. Neyse sağlık olsun. Şimdi montaj macerası başlayacak.

  6. Aykut bey iyi gunler. Sizin tavsiyeniz ile A129 u bang good tan siparis ettim, indirim kuponunuzu kullandim COK TESEKKURLER . Su anda kargodaymis. Yalniz ben bu cihazi kontak kapali iken powerbank ile calistirmak istiyorum powerbank larin cikis gucu 5v 2/2.4 A arasi. Dash camin guc istegi 5v 3.1 A olmasi lazim bunun icin herhangi bir powerbank oneriniz varmidir. Tesekkurler.

    • Merhaba Hakan Bey,
      2.4 amper maximum verebileceği güçtür. 1 amper üzerinde güç çıkışı olan power bank kullanmanız sorun yaratmaz. 5V verdiğiniz sürece sorun yok. Kameranın çekeceği enerji zaten 0.5 amper civarındadır.

  7. Aykut hocam tavsiyenizle bu ürünü aldım bir sıkıntı yaşamadan. Tek eksiğim şu Sigortaya takılan çiftli zımbırtı onunda siparişini vermeden önce bi Opel servisiyle görüşeyim dedim oradaki elektrikçi; dediğin şekilde bağlarsan akü biter dörtlüleri bile yarım saat açık bırak akü biter gibisinden konuştu. Bana çok inandırıcı gelmedi dediği ara bağlantıyı da(voltaj ayarı kontrolünü yapan tertibatı) söyledim ama hiç bir şekilde olmaz akün biter dedi aracım 2016 corsa bununla alakalı bi bilginiz varsa paylaşırmısınız?

    • Merhaba Murat Bey,
      Servis elemanı baya baya sallamış. Düşük voltaj koruması vardır. Dışarda oto elektrik veya ses sistemi işiyle uğraşan yerlere montaj yaptırabilirsiniz. Aküyü bitirene kadar kayıt yapmaz. Yarım saat dörtlüleri açık bıraktığınız zaman da akünüz bitmez bu arada 🙂

      • Zaten inandırıcı gelmedi demiştim ya bir de yetkili Opel servisine sorayım dedim işte araçlarımız bu adamlara emanet :/ sanki “akülü araba “yarım saatte aküyü bitirecek. Neyse şu Sigortaya monte edilen zımbırtıyı edinmeye çalışayım ben. Bu arada şu corsanın Sigorta kısımı nasıl açılıyor onu araştırayım sizin bi bilginiz varsa sevinirim.

  8. Viofo a129 cihazda ana menuye girmeyi bir turlu beceremedim tarif eden olursa sevinirim

  9. Üstadım öncelikle saygılarımı sunarım. Bu kadar detaylı bir ürün tanıtımı daha önce hiç görmedim. Emeğinize sağlık. Ben bilgilendirmenleriniz doğrultusunda ürünü temin ettim. Büyük bir heyecanla kuruluma başladım. Samsung evo plus class 10 256 gb hafıza kartını dışarıdan bir program ile fat 32 fotmatına dönüştürdüm. İçine güncelleme dosyasını kopyaladım ancak “please format sdcard” mesajı veriyor cihaz. Aynı işlemi yine evoplus 32 ile denediğimde bu mesajı vermiyor. Siz 256 ile denediniz mi? 256’yı fat32’ye formatlayacak program öneriniz var mı? Malum eindows kendi biçimlendirmiyor fat32’ye; exfat veya ntfs seçeneği çıkıyor sadece..

    • Merhaba Çağatay Bey,
      32 GB üstü kartı hiç fat32’ye dönüştürmeyi denemedim. Elinizde 32 gb kart var ise onunla cihazın güncellemelerini yapabilirsiniz.

      Normal kullanımda 256 gb kartı kullanmak için bilgisayardan formata gerek yok. Kartı cihaza takıp açın. Cihaz kartı görmese bile ayarlara girip biçimlendirme yaptığınız zaman kartı tanıayacaktır.

      • Üstadım cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben güncelleme yapılacak kart ile kayıt kartının aynı olması gerektiğini düşünüyordum. Yani kayıt kartında güncelleme dosyası olmaz ise cihaz güncelliğini kaybeder diye algıladım. Söylediğiniz gibi 32’lik ile güncellemeyi tamamladım, sonra 256’lığı taktım. Ve cihaz ayarlarının içinden formatladım oldu. Verdiğiniz bilgiler o kadar kıymetli ki tekrar emeğinize sağlık, iyi akşamlar.

  10. Aykut bey Günaydın, mesajınız cpl filtre linki vermistiniz sahibinden com da ve 80 lira fiat koymustunuz akşam, sabah alırım dedim ve sabah baktım 85 TL olmuş bir gecede devaluasyon mu oldu fiati arttirmissiniz ne kadar etik bu. …Yinede sipariş verdim iyi günler.

    • Merhaba Bekir Bey,
      İnceleme sonunda paylastigim cpl filtreler ilanda degil. Yeni olusturdugum ilan ise ozel bir müşteri icindi. Cpl filtrenin yaninda fuse tap dahil olarak gonderilecegi icin fiyat 85 liraydi. İlanda siparis verildikten sonraki onay surecinde (5 gun) fiyat degisikligi dahil oynama yapilamadigi icin fiyat 85 lira olarak kaldi. Kasitli olarak yapilan bir durum degildir. [email protected] adresine iban bilgilerinizi gonderirseniz mesai saatleri icerisinde farki gonderebilirim.

      • Hocam selamlar viofo a129 araç kamerasını kullandık memnun kaldık yeni araç aldığımız için sökme işlemi yaptık. Normal şartlarda nasıl bir enerji verip ofis ortamında kullanım yapabiliriz bilgi verir misiniz? Cep telefonu şarjı ile çalıştırma şansımız varmı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir