100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Viofo A129 Pro Duo 4K Araç Kamerası İncelemesi

Merhabalar,

Viofo’nun en yeni araç kamerası Viofo A129 Pro Duo 4K çift kameralı araç kamerasının incelemesini hazırladım. Son yıllarda Viofo araç kameraları oldukça popüler. Viofo, fiyat/performansa yönelik araç kameraları geliştiriyor. Şuanda en yüksek işlemci, görüntü sensörü ve özelliklere sahip modeli Viofo A129 Pro Duo 4K araç kamerasıdır.

Viofo A129 Pro Duo 4K araç kamerası Türkiye’de satılmaya başladı.

  • Yurt dışına göre daha uygun fiyata alınabiliyor.
  • 2 yıl garanti.
  • Aynı gün ücretsiz kargo
Viofo A129 PRO DUO 4K Gps'li Araç Kamerası - Aye Store
Viofo A129 PRO DUO 4K Gpsli Araç Kamerası - Aye Store
Ücretsiz kargo. 2 yıl Türkiye garantili
Ücretsiz kargo. 2 yıl Türkiye garantili Show Less

İlk Defa Araç Kamerası Alacaklar İçin Detaylar

Viofo A129 Pro Duo araç kamerası çakmaklığa takılarak çalıştırılır. Kontağı çevirip, çakmaklığa enerji geldiği zaman kamera otomatik açılır ve kayda başlar. Araba stop edildiği zaman çakmaklıktaki enerji kesilir, kamera video kaydını durdurup kendini kapatır. Video kaydını hafıza kartına yapar. Dahili hafızası yoktur. Hafıza kartı dolduğu zaman eski video kayıtlarını siler, üstüne yeni video kaydı yapar. Manuel olarak kartı boşaltma ihtiyacı yoktur. Cihaz ayarları 2 inçlik kamera ekranından veya Viofo uygulaması üzerinden telefondan yapılabilir.

Viofo A129 Duo & Viofo A129 Pro Duo Karşılaştırması

Üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.

Başlıkta belirttiğim 2 model arasındaki farkların sorulacağını düşünerek karşılaştırmalı tablo hazırladım. A129 Duo ve A129 Pro Duo 4K araç kameraları arasındaki en bariz fark donanım ve fiyattır. A129 Pro Duo 4K araç kamerasında kullanılan işlemci ve görüntü sensörleri daha üstün olduğu için 2 model arasında fiyat farkı olması zaten beklenen bir şeydi. Viofo A129 Duo ve A129 Pro Duo 4K araç kamerası dış görüntü bakımından aynı sayılır.

Asıl fark iç bileşenlerdedir. A129 Duo Pro araç kamerası çok daha üstün işlemci ve görüntü sensörüyle donatılmıştır. Pro modelinin üstünde 4K UHD yazısı bulunur. Ayrıca lens kısımlarına çok dikkatli bakılırsa fark anlaşılabilir. Bunlar dışında kamerayı görsel olarak ayırt etmek mümkün değildir.

Viofo A129 Duo / Viofo A129 Pro Duo 4K Teknik Farklılıklar
Özellikler Viofo A129 Duo Viofo A129 Pro Duo 4K
Ön Kamera Sensörü Sony Starvis Sony Exmor R
Ön Kamera Açısı F1.6 140 derece F1.8 130 derece
Arka Kamera Sensörü Sony Starvis Sony Starvis
Arka Kamera Açısı 140 derece 140 derece
Ön Kamera Çözünürlüğü 1080P 30 FPS 4K 30 FPS / 2K 60 FPS
Arka Kamera Çözünürlüğü 1080P 30 FPS 1080P 30 FPS

Viofo A129 Pro Duo Özellikleri

Ön 4K + Arka 1080P çözünürlük, 2 inç ekran,
256 GB hafıza kartı desteği, Acil durum tuşu,
GPS(Ne işe yarar?), Aşırı ısınma koruması,
WiFi(Ne işe yarar?), Döngüsel kayıt,
Kapasitör tip batarya, Video galeri,
3 kablolu park modu desteği, Uzaktan kumanda desteği,
Yansıma engelleyici CPL filtre desteği, Türkçe dil,
WDR, Hareket sensörü.
Darbe sensörü,

Video Çözünürlüğü ve Çekim Açıları

Viofo’nun en yeni ve en üst seviye donanıma sahip Viofo A129 Pro Duo 4K araç kamerasının ön kamerası 4K 30 FPS, arka kamerası 1080p 30 FPS kalitede çekim yapabiliyor. İsteğe bağlı olarak ön kamera 2K 60 FPS kalite de çekim yapabilir. Ön kamera 130 derece, arka kamera 140 derecelik çekim açısına sahip. Araç kameralarında oldukça ideal açılardır. Arka kamera kullanılmak istenmez ise; 4K 30 FPS, 2K 60 FPS, 1080P 120 FPS çekim kaliteleri yakalanabilir.

Görüntü Sensörleri 

Sony Exmor R görüntü sensörü sayesinde yüksek çözünürlükte video kaydı yapabiliyor. A129’un Pro olmayan modelinde F1.6 diyafram açıklığı varken, Pro modelinde F1.8 diyafram açıklığı bulunuyor. Sony’nin üst seviye Exmor R görüntü sensörü ve F1.8 diyafram açıklığıyla gece çekimleri de daha kaliteli oluyor, düşük ışıkta daha yüksek performans sunuyor.

Park Modu

Viofo A129 Pro Duo araç kamerası park modu özelliğine sahiptir. Park modu kablosu standart kutu içeriğinden çıkmamaktadır. Aşağıda satın alma linki mevcuttur. Sigorta kutusundan enerji alınması gerekir. Başta bulunan videolu incelemede park modu kablosu montajı gösterilmiştir. Park modu kablosu, arabanın park haline geçtiğini kameraya iletir. Park haline geçince, kamera otomatik olarak park moduna geçer. Kameranın ayarlarından seçilen park modu özelliğine göre video kaydı değişiklik gösterir.

Viofo Araç Kameraları Park Modu İçin Akü Bağlantı Kablosu | Aye Store
Viofo Araç Kameraları Park Modu İçin Akü Bağlantı Kablosu | Aye Store
Türkiye garantili
Türkiye garantili Show Less

Park modunda;

  • Hızlandırılmış video kaydı(Time lapse),
  • Düşük çözünürlükte video kaydı(Low bitrate),
  • Hareket ve darbeye göre video kaydı(otomatik olay denetleyici) gibi video kayıt özellikleri bulunmaktadır.

İsterseniz park halinde de normal kalitede video kaydı yapmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bunu yapmanızı önermem. Park halinde yukarıdaki modları seçip, videoların daha az yer kaplamasını sağlar ve geriye dönük daha fazla video saklamasını sağlayabilirsiniz.

Hafıza Kartı Seçimi Ne Olmalıdır?

256 GB micro SD kart desteği mevcuttur. Viofo A129 Pro Duo 4K araç kamerasında, Samsung Evo Plus u3 hafıza kartı kullanmanızı öneririm. 256 GB hafıza kartları fiyatları düşündüğü zaman 128 GB hafıza kartı ideal olacaktır.

No coupons found.

Yansıma Engelleyici CPL Filtre

No coupons found.

Viofo A129 Pro Duo‘nun hem ön hem arka kamerasının CPL filtre desteği bulunuyor. CPL filtre; konsol yansımalarını, ışık parlamalarını engelleyen, cihazın lens kısmına takılan bir ürün. CPL filtrenin ne kadar işe yarar bir aparat olduğunu gösteren testi ve ekran görüntülerini aşağıya ekledim. Bence en azından sadece ön kamera için bile olsa CPL filtre alınması gerekiyor.

Çözünürlük düşürülmüştür.

Daha ekonomik olması için kendim CPL filtre üretimine başladım. Ürettiğim filtreler en az orjinal filtre kadar performans vermektedir. Tavsiyem en azından ön kamera için CPL filtre almanızdır. Eğer bütçe sorunu yaşamıyor iseniz hem ön hem arka filtre almanızı öneririm.

Uyarı! Kameranın takılı olduğu camda film varsa CPL filtre kullanılamaz.

WiFi Bağlantısı

Viofo A129 Pro Duo 4K araç kamerasının WiFi özelliği bulunuyor. Viofo A129 Pro Duo 4K, WiFi özelliği sayesinde cihazın ayarlarını telefondan yapabiliyoruz. Çekilen videoları telefondan izleyebiliyor, silebiliyor, telefona indirebiliyoruz.

Çok fazla sorulduğu için WiFi özelliğini biraz daha detaylandırmakta fayda görüyorum. WiFi özelliği internet gerektirmez. Tamamen ücretsiz bir servistir. Uzaktan erişim özelliği yoktur. Telefon ile cihaz arasında bağlantı kurulur. Aracınızın başındayken WiFi’den cihaza bağlanabilirsiniz. Araç başka yerde siz başka yerdeyken bağlantı kuramazsınız.

Kart Kapasitelerine Göre Maximum Saklama Süreleri

Viofo A129 Pro Duo’nun hafıza kartına kayıt yaptığını belirtmiştim. Geriye dönük video saklama kapasitesi hafıza kartı boyutuna, çözünürlüğe, video kalitesine ve WiFi özelliğini kapalı/açık* olmasına göre değişiklik gösteriyor. Kart kapasiteleri ve çözünürlüklere göre ne kadar video kaydı saklayabileceğini tablo şeklinde yazımın devamında listeledim. Aşağıdaki sonuçlar en yüksek kalitede yapılmıştır. Video kalitesi düşürülerek daha fazla kapasite sağlanabilir.

Aşağıdaki süreler ön+arka kamera için ayrı ayrı kayıt süreleridir. Örnek olarak 64 GB en yüksek çözünürlükle ön kamera 1 saat 50 dakika, arka kamera 1 saat 50 dakika ayrı ayrı video kaydı yapabilir.

64 GB 128 GB
4K + 1080p FPS 1 saat 50 dakika 3 saat 40 dakika
2K 60 FPS +1080p 30 FPS 2 saat 20 dakika 4 saat

**WiFi özelliği açıldığı zaman video kalitesi düşürülür. WiFi açıkken kalite düşünce video boyutu da düşer. Bu sayede geriye dönük daha fazla video kaydı saklanabilir. WiFi’nin sürekli açık olması cihazı yoracağı için WiFi’yi sürekli açık tutmamanızı öneririm.

Çekim Testleri

Aşağıdaki videodan çekim testlerine ulaşabilirsiniz. Video 4K’dır. Çözünürlüğü sağ alt kısımdan 4K’ya yükselterek izleyiniz.

Uzaktan Kumanda

Kumanda tanıtımını ayrı bir sayfada yaptım. Aşağıdaki sayfadan kumanda hakkında bilgi alabilirsiniz.
https://www.kamerarehberi.com/viofo-a129-icin-uzaktan-kumanda-tanitimi-baglantisi/22823

Yazılım Güncellemesi

Viofo A129 Pro Duo 4K araç kamerası, WiFi uygulaması üzerinden güncellenebileceği gibi, hafıza kartına güncelleme dosyası yüklenerek de güncellenebilir. Viofo A129 Pro Duo araç kamerasının yazılım güncellemelerini aşağıdaki adresten takip edebilirsiniz.

https://support.viofo.com/support/solutions/articles/19000105647-viofo-a129-pro-duo-dash-camera-firmware

Kutu İçeriği

  • 1 adet Viofo A129 Pro Duo araç kamerası,
  • 1 adet arka kamera,
  • 1 adet 6 metre arka kamera kablosu,
  • 1 adet GPS modülü,
  • Kablo tutucular,
  • Kart okuyucu,
  • Mini USB veri aktarma kablosu,
  • 3.5 metre şarj kablosu,
  • Çift çıkışlı araç şarjı,
  • Yedek çift taraflı bantlar,
  • Kablo geçirmek için trim kaldırma aparatı,
  • Kullanma kılavuzu.

Viofo A129 Pro Duo 4K Satın Alma Linkleri

Viofo A129 Pro Duo 4K araç kamerası Türkiye’de satılmaya başladı. Aliexpress’e göre çok daha ucuza geliyor. 2 yıl garantili. Ücretsiz kargo.

Viofo A129 Pro Duo 4K Araç Kamerası Satın Al

Viofo A129 PRO DUO 4K Gps'li Araç Kamerası - Aye Store
Viofo A129 PRO DUO 4K Gpsli Araç Kamerası - Aye Store
Ücretsiz kargo. 2 yıl Türkiye garantili
Ücretsiz kargo. 2 yıl Türkiye garantili Show Less

Viofo A129 Pro Duo 4K Park Modu Kablosu Satın Al

Viofo Araç Kameraları Park Modu İçin Akü Bağlantı Kablosu | Aye Store
Viofo Araç Kameraları Park Modu İçin Akü Bağlantı Kablosu | Aye Store
Türkiye garantili
Türkiye garantili Show Less

Park Modu Kablosu Bağlantı Aparatı Satın Al

Park modu kablosunu sigortaya bağlarken aparat kullanılmalıdır. İncelemede detaylı olarak bahsettim. İnceleme videosundan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Fuse Tap MİCRO Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap MİCRO Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less
Fuse Tap Micro2 (Ford) Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap Micro2 (Ford) Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less
Fuse Tap Mini Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap Mini Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less
Fuse Tap Standart Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap Standart Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less

Viofo A129 Pro Duo 4K CPL Filtre Satın Al

No coupons found.

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

22 yorumlar

  1. Barış Katırcılar

    Aykut bey merhaba siteminizi uzun süredir takip ediyorum eşimle birlikte uzun süredir bir araç kamerası erinmek istiyor ancak kaliteli güvenilir bir kamera üzerinde emin olmamız sayenizde rehberliğiminizle mümkün oldu Viofo 129 a dün Pro 4 K dan tavsiyeniz üzerine maxitekno sitesinden satın aldım. Aracım 2013 model Toyota auris. Bağlantı kablolarından hangisini hangilerini almam konusunda Yardımcı olabilir misiniz teşekkürler

    • Merhaba Barış Bey,
      Aracınızın sigorta tipini maalesef bilmiyorum. Corolla’da mini tip kullanıyor. Ancak modelden modele değişiklik gösterebilir. Sigortalardan birini söküp fotoğraf atarsanız yardımcı olabilirim.

  2. Ramazan aydemir

    Şerit takip izleme ve öndeki araca fazla yaklaştığında uyarma özelliği mevcut mudur

  3. Yalçın Çelik

    Merhaba Aykut Bey
    Viofo a 129 pro duo 4K gps li çift kameralı aldım
    AracımVW tiguan
    Kameraları araç monitörünü bağlayabilirmiyim

  4. oktay şenoğlu

    merhaba Aykut Bey, ben viofo a129 pro duo 4K gbs li çift kamera almak, arka cama da film taktırmak istiyorum görüntüde sıkıntı yaşar mıyım?

  5. İyi günler, viafo a129 pro 4k ve arka kamera, aynı zamanda park bağlantı kablosu ve128GB samsun evo hafıza kartı satın aldım, gerekli bağlantıları oto elektrikçide yaptırdım, aküm 72 amper ve yeni.
    Sorunum; park yapıyorum ve 2 saat sonra arabaya geldiğimde kayıt durmuş oluyor ve devamlı bip sesleri geliyor. Yardımcı olurmusunuz?

  6. ürettiğiniz cpl filtre ne kadar? link var mı?

    • A119, A119S, A129, A119 Pro için CPL Filtre
      〽️ 55 TL
      ? Satın al: http://bit.ly/2Lz3VUG

      A129 Duo / A129 Pro Duo İçin Çift CPL Filtre – Ücretsiz Kargo
      〽️ 95 TL
      ? Tek siparişle 2 adet CPL filtre gönderimi yapılmaktadır.
      ? Satın al: http://bit.ly/2SvDMqt

      ? A118 serileriyle uyumlu değildir. A129 IR modelinin arka kamerasıyla uyumlu değildir.
      ? Kameranın takılı olduğu camda film varsa CPL filtre kullanılamaz.

  7. Aykut bey merhaba ,

    viofo A 129 almak istiyorum. Enerji kablosunun açıkta bulunmasını istemiyorum. Aracım C 5 aircros ön ve arka gizli enerji kablosu için oto elektrikçilere mi montaj yaptırmak lazım ? park modu için hangi kabloyu almak lazım ?

    • Merhaba Hakan Bey,
      Oto ses sistemi montajı yapan yerlere taktırırsanız daha iyi olur. Konuya daha hakim oluyorlar. Aracınızın sigorta tipini maalesef bilmiyorum. Sigorta tipini öğrendikten sonra aracınıza uygun tipte bağlantı aparatı almanız gerekiyor. Park modu kablosu tüm araçlar için aynıdır.
      Almanız gerekenler;
      Kamera, aracınıza uygun sigorta aparatı, park modu kablosu.

  8. Merhabalar Aykut bey,

    Park halindeki kayıttaki akü’den çekilen elektrik tüketimi hakkında bilginiz var mı?

    Akü’nün sağlığını ne kadar bozar onu değerlendiriyorum da..

    • Merhaba Osman Bey,
      Ortalama 600 mah enerji çekmektedir. Aracı düzenli kullanmıyor veya çok kısa mesafe kullanıyorsanız park halinde kayıt yapmanızı önermiyorum. Akünün sürekli düşük kapasitede kalması, akü ömrünü kısaltır.

      • Aykut bey merhaba.
        1.600 TL. civarı viofo A129 iki kameralı alacağıma, xiaomi den 2 adet ayrı kamera alıp ön ve arkaya ayrı ayrı bağlasam 1.000 TL gibi bir meblağ çıkıyor.
        Sizce olur ve olmaz yönleri nelerdir.
        Teşekkür ediyorum.

        • Merhaba Erkan Bey,
          2 ayrı cihazla daha iyi kayıt alırsınız. Dezavantajı 2 tesisat gerektirmesi ve 2 kart kullanılmasıdır. 70mai modelleri pillidir. Park modu kullanacaksanız çift kameralı Viofo araç kameralarına bakmanızı öneririm.

  9. Kamerayı linkten satın aldım. Aracı belli bir süre park halinde bıraktığımda bir müddet sonra (Örneğin 24 saat çalıştırmadığımda) kameranın tamamen kapanmış olduğunu görüyorum. Sebebi ne olabilir, problemi nasıl çözebilirim. Teşekkürler.

    • Merhaba Emre Bey,
      İncelemede de bahsettiğim gibi park modu kablosu düşük voltaj korumasına sahiptir. Akü ayarlanan voltajın altına indiği zaman, park modu kablosu gücü kesip kamerayı kapatır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir