100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

ALLJOY ALJTR Kargo Takip – Kargom Nerede?

BANGGOOD SİPARİŞ KARGO TAKİP

Banggood, Türkiye’de de oldukça kullanıcıya sahip olan, oldukça büyük kurumsal bir firma. Aliexpress gibi çoklu satıcılı sisteme sahip değil. Ürünlerini kendi bünyesinden gönderiyor. “Standard shipping” kargo seçeneği dışında kalan tüm kargo seçenekleri, takip edilebilir kargolardır. Kargo takip kodları, ürünler kargoya verildikten sonra verilir. Kargo takip kodunuza ulaşmak için siparişlerim sayfasına girmelisiniz. Buraya tıklayıp siparişlerim sayfasına ulaşabilirsiniz. Daha sonra ekran görüntüsünde gösterdiğim kısımdan kargo takip kodunuza ulaşabilirsiniz.


Banggood’da bir çok kargo seçeneği mevcuttur. Tüm kargo tiplerini takip edebileceğimiz bir site mevcuttur. Aşağıya eklediğim siteden Banggood siparişlerinizin kargolarını takip edebilirsiniz.

BANGGOOD KARGO TAKİP SİTESİ

BANGGOOD MOBİL TAKİP UYGULAMASI

Eğer sürekli takip etmekle uğraşmak istemiyorsanız; Takip sitenin mobil uygulamasını yüklemenizi mutlaka öneririm. Mobil uygulama belirli periyotlarla kargonuzu sizin için sorgular. Kargonuzda hareket olduğu zaman otomatik olarak size bildirim gönderir. Aşağıdaki linklerden mobil uygulamayı indirebilirsiniz. Hem ios için hem android için yurt dışı kargo takip uygulaması mevcuttur.

IOS için; https://itunes.apple.com/us/app/17track/id1004956012?mt=8

Android için; https://play.google.com/store/apps/details?id=yqtrack.app


YURT İÇİNDE ALLJOY KARGO TAKİBİ

Türkiye hızlı kargo/ Turkey direct mail ile aldığınız kargoları Türkiye içinde takip etmek için;

Alljoy lojistik, kargo gümrüklemesini yaptıktan sonra Yurt içi kargoyla dağıtım yapar. Yani kargolarınız Yurt içi kargoyla teslim edilecektir. Ürün Türkiye’ye girdikten sonra kargo takip kodunuz değişir. Bu kodu öğrenmek için Yurt içi kargo mobil uygulamasını indirmelisiniz. TC kimlik numarasıyla kayıt olduktan sonra adınıza gelen tüm kargoları takip edebileceksiniz.
Kargolar Türkiye’ye ulaşmadan Yurt içi mobil uygulamasından kargo sorgusu yapamazsınız.

Yurt içi kargo mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

Android için; 
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yurticikargo.android&hl=tr

IOS için; 
https://itunes.apple.com/tr/app/yurtiçi-kargo/id358749389?l=tr&mt=8

BANGGOOD KARGO TAKİP EDİLMİYORSA;

Endişe etmenize hiç gerek yok. Dediğim gibi “Standard shipping” kargo seçeneği dışındaki tüm kargo seçenekleri takiplidir. Kargo takip kodlarının sisteme yansıması 1 hafta civarında sürebilir. Çin’de olan resmi tatiller ve alışveriş kampanyalarının yoğun olduğu dönemlerde bu süre çok daha uzun olur. Bazen takip bilgileri sisteme girilmeden kargonuz teslim bile edilebilir.

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

57 yorumlar

  1. Merhabalar Erdoğan Bey;
    Bangood üzerinden verdiğim 2 siparişin durumu da aşağıdaki gibi görünüyor.
    Açıkçası bu duruma gelmesi için Bangood üzerinden de bayağı bir uğraştım.
    Bu kargolarımın güncel durumu hakkında bilgi sahibi olabilir miyiz ?

    ALJPK9236000081YQ – Flight Depart From Original Airport (HKG)
    ALJPK9236000187YQ – Flight Depart From Original Airport (HKG)

    • Merhaba Uğur Bey,
      Bir kaç güne Türkiye’ye sevk edilir.

      • Merhabalar,
        Kargolarım uzun süredir bu durumda bekliyor.
        Gerçekten şuan ki durumu nedir ve tahmini ne zaman bana ulaşır?

        • Merhaba Uğur Bey,
          Ürünleri gümrükte bekleyenlerin endişe etmesi gereken bir şey yok. Firma ürünleri gümrükten çekmeye başladı. Sırayla kargolar gümrükten çıkmaya başladı. Araç ve aksiyon kamerası kullanıcıları grubumuzda da hergün gelmeye başlayan kargolarla ilgili gönderiler paylaşılmaya başlandı.

          • Cevapların için çok teşekkürler üstad. Sonunda geldi kargolarım. Umarım yakın zamanda gümrük dahil hızlı kargo geri döner.

          • Rica ederim. Hayırlı olsun. Şuan için ne zaman tekrar aktif olacağı bilinmiyor.

  2. Merhaba, daha önceki banggood siparişlerimde customs released yazdıktan sonra yurtiçi kargodan bildirim geldi ve 3 gün içinde de siparişlerimi aldım. Fakat son siparişimde 20 ağustosta customs released yazmasına rağmen o gün bugündür hiçbir hareket yok.(bugün 12 eylül). Ürünün durumunu nasıl öğrenebilirim.

  3. merhaba. anladığım kadarıyla alljoy firması ile irtibatınız var. 17 ağustosta kargolanan paketim daha gelmedi ve 1 haftadır istanbulda ( IST Flight Arrive At Destination Airport,under customs clear process yazıyor) birde 24 ağustosta kargolanan 2 paketim var onlarda da 10 eylülden beri Flight Depart From Original Airport (HKG) yazıyor. niye bu kadar takıldı bu ürünler bilginiz var mı? aliexpressten 25 ağustosta aldığım ürünler daha yavaş denilen posta yolu ile elime ulaştı hızlı diye aldığımız yer 1 aydır ulaştıramadı çok ilginç. firma mı battı ne oldu ki acaba?

  4. Merhaba iyi günler banggood üzerinden 11.08.19 tarihinde klavye satın almıştım şuan bugün 21.09.19 üzerinden tam 40 gün geçti ürün hala elime ulaşmadı. Takip yerine giriyorum ve en üstte şu yazı yazıyor ve bu yazı 18.08.19 tarihinden beri değişmedi hiç bi gelişme yok. Ist, customs released, ready for Last mile delivery. Ürünüm gümrükte mi kaldı şuan elime ulaşır mı ulaşmazmi vergi mi ödeyeceğim bi yerimi arayacağım ne yapacağım yardımcı olursanız sevinirim aldığım ürünün fiyatı 280 TL civarı kargo hersey dahil 310 TL

    • Merhaba Berkant Bey,
      Ürünleri gümrükte bekleyenlerin endişe etmesi gereken bir şey yok. Firma ürünleri gümrükten çekmeye başladı. Sırayla kargolar gümrükten çıkmaya başladı. Araç ve aksiyon kamerası kullanıcıları grubumuzda da hergün gelmeye başlayan kargolarla ilgili gönderiler paylaşılmaya başlandı.

  5. Mrb aykut bey 24 agusta bangood sipariş verdiğim urun 8 eylülde yurt ici kargoya verildi 3 gün içinde almaddigim için geri gönderilmiş ve şuan kargom nerde olduğu belli degil

    • Merhaba Abdullah Bey,
      Banggood destekle görüşmeniz gerekiyor. Ürün ellerine geri ulaştığında, kargo masraflarını düşerek iade yapacaklardır.

  6. Danyel Büyükaşık

    Merhaba ,gümrükten serbest bırakıldı yazıyor ama 6 gündür kargom da bir hareketlilik yok “ALJZX9332000344YQ”
    Ne zaman elime ulaşır acaba.yurtiçi kargoya da baktım görünmüyor.şiödiden teşekkürler

    • Merhabalar,
      11.11 ve black friday yüzünden kargolarda yoğunluk yaşanıyor. Biraz daha beklemeniz gerekebilir.

    • Kargo istanbula geldi gumrukten gecti ama halen telefonuma mesaj gelm3di yada yurtici kargoya verilmeden sebebini sorabilir miyim 3 gun gecti hafta sonu girdi araya yurtici kargoya verilince mesaj gelecek mi

      • Merhaba Ahmet Bey,
        Gümrüklerde aşırı yoğunluk var. Ürünler gümrükten geç çıkıyor. Çıktıktan sonra hemen kargoya da verilemiyor. SMS gelmiyor. Yurt içi mobil uygulamasına, alışverişte kullandığınız telefon numarasıyla giriş yapıp takip koduna ulaşabilirsiniz.

  7. merhaba kargom 15.01.2020 tarihinde banggood tarafından gödenrildi diyor.
    ALJAO0015000235YQ takip no paylaştılar ama kadar kargo bilgisi bulunamadı yazıyor bu durum normal midir hocam?

    • Merhaba Seyfi Bey,
      Kargo takip kodlarının sisteme yansıması 1 hafta civarında sürebilir. Çin’de olan resmi tatiller ve alışveriş kampanyalarının yoğun olduğu dönemlerde bu süre çok daha uzun olur. Şuanda kargonuz takip edilebilir durumda.
      https://t.17track.net/tr#nums=ALJAO0015000235YQ

    • Ben de 17 sinde sipariş verdim. Takip durumum aşağıdaki gibi. Şuanda da önbellek hatası veriyor. Bu virüslerden dolayı bir gecikme mi var anlamadım. 10 Ocakta sipariş veren bir arkadaşımın siparişi 10 günde Türkiye’ye gelmişti.

      2020-01-21 22:07
      China, Shenzhen, Item outbound in sorting center.

      2020-01-19 20:36
      China, Shenzhen, Item inbound in sorting center.

  8. ALJAO0014000240YQ kargo numaram ürün ne zaman elime ulaşır acaba

    • Merhaba Devran Bey,
      Bir şey demek çok zor. Çin’de yıl başı kutlanıyor. Bu yüzden yığılma var. 2 hafta civarında sürebilir diye tahmin ediyorum.

      • 15 -17 arası siparisler ( farki kisilerin siparislerinden gozlemledigim) hep 21 ocak outbound in durumunda. Eğer bu siparişler çinden çıkmamışsa çok bekleyeceğiz gibi çünkü tüm uçuşlar durdurulmuş. Bizim buraya gelip de bekliyor olma olasılığı düşük gibi çünkü çalışma bakanı kargolar ile ilgili olumsuz bir yorum yapmadı ama ihtiyaten bekletiyor da olabilirler. Ama çook bekleyeceğiz gibi değil mi Aykut Bey

        • Resmi tatil 31 Ocak’ta sona erdi. Tatil dönemlerinin bitiminde ne yazık ki gecikmeler yaşanıyor. 11.11’le başlayan yoğunluk dönemi, tatillerle kargoların durma noktasına gelmesine sebep oluyor.

          • Aykut Bey

            Benim ve yukarıda kargo numarasını yazan arkadaşların kargoları Türkiye’ye ulaşmış 17track 9 gün sonra kargoların Türkiye’ye ulaştığını gösterdi. Genelde 5 gün vs diyorlar ama 11.11 zamanında 12 gün içerisinde gümrükten çıktığından bahsediyorlar. Bugün itibari ile 14 gündür kargom Türkiye’de Yurtiçi kargo’ya üyeyim uygulaması da telefonumda mevcut. Henüz bir sms veya bildirim almadım. Bu aşamada kargomu durumunu takip edebileceğim bir şey var mı? Öylece beklemem mi gerekiyor ? Sizin bu zamanlarda Çin’den gelen kargolarla ile ilgili nasıl bir işlem izlediklerine yönelik bilginiz var mı ?

          • Merhaba Mevlüt Bey,
            Kasım ayının sonundan itibaren kargo ve gümrükler durma noktasına geliyor. Çin bugün iş başı yaptı. Uzun zamandır tatildelerdi. Gümrük firması ürünleri toplu çekim için bekletebiliyor bu tarz dönemlerde. Şu aşamada tek yapabileceğiniz beklemek.

  9. Merhabalar banggood dan aldığım ürün 4 şubatta gönderildi ancak takip koduna bakıyorum hala China, Shenzhen, Item outbound in sorting center. Diye yazıyor ürünüm hala çinde mi daha çıkmadi mi çok bekleyecek miyim yardımcı olursanız sevinirim

    • Merhaba Mehmet Bey,
      Çin’de, Çin yeni yılı uzatıldı. Bu yüzden kargolar uzun zamandır çalışmıyor. Aşırı yığılma var. Tüm firmaların kargolarında gecikme yaşanacaktır.

  10. Kesinlikle Banggood ve Alljoy yani vergi dahil kargo, Direct Turkey vb. yazılı kargo tercih etmeyin. 7 – 15 gün diyorlar. Ama bu 15 gün kargonuz yola çıktıktan sonra başlıyor ve 1 hafta sonra yola çıkıyor ve bu 15 gün, hafta sonları dahil değil. Ve 60 gün içinde teslim edilmediği sürece iptal hakkınız var 30 günü buluyor, siz iptal bile edemiyorsunuz. Üstelik 16 gün geçti hala bir bilgi yok takip numarası sorgulanamıyor hiç bir şekilde.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir