100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Viofo A129 Duo Çift Kameralı GPS Modüllü Araç Kamerası İncelemesi


Herkese merhaba,
KameraRehberi.com’un yayında olduğu 6 yıllık zaman dilimi boyunca, Viofo markasının tüm araç içi kameralarının incelemelerini yaptım. Viofo, müşteri isteklerini dikkate alarak çift kameralı, WiFi bağlantılı, GPS‘li ve kapasitör tip bataryalı yeni modeli A129 modelini piyasaya çıkardı. Viofo A129‘un tüm çekim testlerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Normalde çift kameralı modelleri pek önermediğimi diğer incelemelerimi okuduysanız mutlaka görmüş olmalısınız. Viofo A129 araç kamerası, çift kameraları modellere karşı olan kötü yargıyı kıracak kalitede. Hem ön hem arka kamerasıyla gerçek 1080p çekim kalitesine sahip.

Viofo A129 Duo Çift Kameralı GPS'li Araç Kamerası | Aye Store
Viofo A129 Duo Çift Kameralı GPSli Araç Kamerası | Aye Store
Ücretsiz kargo. 2 yıl Türkiye garantili
Ücretsiz kargo. 2 yıl Türkiye garantili Show Less

Diğer Viofo çift kameralı araç kamerası incelemeleri:
Viofo A129 Pro DUO
Viofo A129 IR DUO

Viofo A129 Duo mu Viofo A129 Duo IR Mı?

Kamera seçimi yaparken A129 Duo IR modeliyle A129 Duo modeli çok fazla kıyaslanıyor. Ön+arka çekim yapacaksanız A129 Duo, ön+iç çekim yapacaksanız A129 Duo IR modelini satın almanızı öneririm.

Viofo A129 Duo İncelemesi

CİHAZ ÖZELLİKLERİ
Ön+arka görüntü kaydı, Dahili hoparlör,
140 derecelik çekim açısı, Cihaz üzerinden video izleyebilme,
256 GB micro SD kart desteği, Acil durum tuşu,
GPS ile hız ve koordinat bilgilerini kayıt etme, Türkçe dil desteği,
Ses kaydı, CPL filtre desteği(sonradan alınabilir), 
WiFi, Bluetooth kumanda(sonradan alınabilir), 
Ön/arka Sony görüntü sensörü, 2 inç ekran,
Novatek 96660 işlemci, Videoya tarih/saat ekleme,
Park modu, WDR,
Darbe sensörü, Kapasitör tip batarya.

Diğer çift kameralı modellerde ön kameranın çözünürlüğünden kısılır, arka kameraya biraz işlemci ayrılarak hesap makinesiyle çekilmiş gibi görüntü kaydı yapılması sağlanırdı. Bu cihaz kesinlikle o cihazlardan değil. Hem ön hem arka kamerası gerçekten iyi kayıt kalitesine sahip. Bu kamerayı inceledikten sonra sonra kendi aracımda kullanmaya başladım. (Ekleme: 2021 yılına geldik ve ben 3 yılı aşkın süredir A129 Duo modelini kendi aracımda kullanıyorum.)

Nasıl Çalışır?

Kameranın kutu içeriğinden çıkan şarj aleti ve şarj kablosunu takarak kamerayı çalıştırıyoruz. Orjinal şarj aletiyle, araba çalıştığı zaman video kaydına giriyor, araba kapandığı zaman video kaydını sonlandırıyor. Hafıza kartı dolduğu zaman otomatik olarak videoların üstüne, yeni video kaydı yazmaya başlıyor. Yani kameraya elle müdahale etmeye gerek yok. Her şeyi otomatik olarak kendi hallediyor. 

Hafıza kartı kutu içeriğinden çıkmıyor. Samsung Evo Plus 128 GB hafıza kartı edinmenizi öneririm. Eğer park halinde de çekim yapmak istiyorsanız, incelememin devamında anlattığım park modu kablosuyla sigorta kutusundan enerji alarak montaj yapılması gerekmektedir. 

Viofo A129 Araç Kamerası Viofo A129 Araç Kamerası

Görüntü Kalitesi

Viofo A129 araç kamerası, ön ve arka camdan kayıt yapıyor. İki kamerası da Sony’nin 7 katmanlı IMX291 görüntü sensörünü kullanıyor. 140 derecelik çekim açısına sahip. Bu görüntü sensörü için gerçekten başarılı olduğunu söyleyebilirim. Viofonun diğer modellerinde de kullandığı Novatek’in 96660 serisi chipseti kullanılıyor. Bu bileşenler sayesinde hem ön hem arka kameraya 1080p 30 FPS kalitede çekim yapabiliyor. Kameranın sahip olduğu Sony görüntü sensörüyle, gece çekiminin iyi olduğunu da belirtmek istiyorum. Plaka okuması da başarılı. Çift kameralı cihaza göre çekim kalitesinin çok iyi olduğu söylenebilir.  

Hafıza Kartı Desteği & Kart Seçimi

256 GB’lık hafıza kartı desteği sayesinde, geriye dönük daha uzun görüntü kaydı saklayabiliyor. Hafıza kartı dolduğu zaman otomatik olarak eski video kayıtlarının üzerine, yeni video kayıtları yapıyor.

Araç kamerası seçimi kadar, hafıza kartı seçimi de önemlidir. Viofo ürünleriyle Samsung Evo Plus serisi hafıza kartları uyumlu çalışmaktadır. Kart olarak bu seriyi almanızı öneririm. 128 GB’lık Samsung Evo Plus U3 hafıza kartı yeterli oluyor. Bütçe sorununuz yoksa 256 GB kart tercih edebilirsiniz.

No coupons found.

Viofo A129 Araç Kamerası

Acil Durum Tuşu Ne İşe Yarar?

Acil durum tuşu sayesinde o an çekilen videoyu başka klasöre taşımasını, videonun otomatik olarak silinmemesi sağlayarak, videolara daha sonra kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Acil durum tuşu, üzerinde ünlem işareti olan tuştur. Tuşa basıldığı zaman ekranda üçgen arka plan ortasında ünlem işareti çıkmaktadır.
Viofo A129 Araç Kamerası

Genel Yapı

2 inç’lik ekranı oldukça yeterli. Ekranın ışık şiddeti iyi. 2 kameranın görüntüsünü ekranı bölerek gösterebiliyor. Cihazın hem arka hem ön kamerası aşağı yukarıya oynayabiliyor. Her aracın cam eğimi aynı olmadığı için, kameranın aşağı yukarı hareket ettirilebilir olması oldukça faydalı oluyor. Ekranın altında kırmızı ledler bulunuyor. Bu led sayesinde ekran kapalıyken de kameranın kayıtta olup olmadığını görebiliyoruz.

GPS Ne İşe Yarar?
Viofo A129 Araç Kamerası

GPS özelliği sayesinde aracın hızını, koordinatlarını videonun altına ekleyebiliyor. Bu bilgilerle birlikte harita üzerinden, aracın hangi konumda olduğunu da görerek bilgisayar programından izlenebiliyor. Bu özellik uzaktan erişim için kullanılamaz. Takip cihazları ile karıştırılmamalıdır. Hafıza kartını bilgisayara takıp görüntüleri izlerken bu özellik kullanılabilir. GPS için abonelik vs gerekmez. Tamamen ücretsiz bir servistir. DashcamViewer programını indirerek yukarıdaki görseldeki gibi videoları izleyebilirsiniz. GPS hakkında daha fazla bilgi alamk için araç kamerasında GPS ne işe yarar? başlıklı videomu izlemenizi öneririm. 

Arka kamera park modu çekimi
https://youtu.be/Y26x2xPj3XA

Park Modu Nasıl Kullanılır?

Yeni Park Modu Kiti
Viofo’nun yeni çıkardığı park modu kablosunun inceleme ve montaj anlatımını hazırladım. Aşağıdaki videoyu izleyerek, kameranın park halinde nasıl kayıt yapabileceğini öğrenebilirsiniz. 

Viofo A129 modelinin park halinde de çekim yapma özelliği, yani parkı modu özelliği bulunuyor. Sigorta kutusundan enerji almaya yarayan park modu kablosu alınarak, kameraya araba çalışmıyorken de enerji vermesi sağlanıyor.

Viofo Araç Kameraları Park Modu İçin Akü Bağlantı Kablosu | Aye Store
Viofo Araç Kameraları Park Modu İçin Akü Bağlantı Kablosu | Aye Store
Türkiye garantili
Türkiye garantili Show Less

Viofo‘nun yeni çıkardığı yeni park modu kablosuyla aracı stop ettiğiniz anda isteğe bağlı olarak düşük kalitede veya hızlandırılmış olarak video kaydına geçiyor. Tabi isterseniz park halinde de normal hızda kayıt yapmasını sağlayabilirsiniz. Ancak geriye dönük daha fazla görüntü saklayabilmek için park halinde normalde hızda kayıt yapmanızı önermem. Aracın anahtarını taktığınız anda normal kalitede ve normal hızda kayıt yapmaya döner. Bu özellik sayesinde arabanızı park halinde de koruyabilirsiniz. Bu kabloyla montaj yaptığınız zaman GPS’ten değil, kameranın yanındaki enerji portundan kabloyu bağlamanız gerekmektedir. GPS’in çalışmasına mani bir durum değildir. 

CPL Filtre Desteği

Viofo A129 için hem ön hem arka kamerası için yansıma engelleyici CPL filtre bulunuyor. CPL filtre; konsol yansımalarını, ışık parlamalarını engelleyen, cihazın lens kısmına takılan bir üründür. CPL filtrenin ne kadar işe yarar bir aparat olduğunu gösteren testi ve ekran görüntülerini aşağıya ekledim. Bence en azından sadece ön kamera için bile olsa CPL filtre alınması gerekiyor.

CPL filtre almak için;

No coupons found.
No coupons found.

Dikkat! Kameranın takılı olduğu camda cam filmi varsa CPL filtre kullanılamaz. Arka camı renkli araçlara da CPL filtre alınmasını önermiyorum.

WiFi Özelliği Ne İşe Yarar?

A129’un WiFi özelliği bulunuyor.  Viofo A129’un WiFi özelliği sayesinde, cihazın ayarlarını telefondan yapabiliyoruz. Çekilen videoları telefondan izleyebiliyor, silebiliyor, telefona indirebiliyoruz. Çok fazla sorulduğu için WiFi özelliğini biraz daha detaylandırmakta fayda görüyorum. WiFi özelliği internet gerektirmez. Tamamen ücretsiz bir servistir. Uzaktan erişim özelliği yoktur. Telefon ile cihaz arasında bağlantı kurulur. Aracınızın başındayken WiFi’den cihaza bağlanabilirsiniz. Araç başka yerde siz başka yerdeyken bağlantı kuramazsınız. 

Viofo A129 Araç Kamerası WiFi Uygulaması Viofo A129 Araç Kamerası WiFi Uygulaması  Viofo A129 Araç Kamerası WiFi Uygulaması

WiFi özelliği yüksek işlemci tüketmektedir. WiFi açıldığı zaman video kalitesi otomatik olarak %25 civarında düşürülmektedir. Bu yüzden WiFi özelliğini ihtiyaç halinde yani telefonla kamerayı bağlamışken açık tutmanızı öneririm. İhtiyaç olmadığı sürece kapalı tutmak kameranın daha stabil çalışmasını sağlayacaktır.

Uzaktan Kumanda

Viofo A129 Bluetooth Uzaktan Kumanda
Anlık indirim
Viofo A129 Bluetooth Uzaktan Kumanda
500 TL üzeri kargo ücretsiz
500 TL üzeri kargo ücretsiz Show Less

Ben bu incelemeyi hazırladıktan bir süre sonra A129 için bluetooth uzaktan kumanda piyasaya çıktı. Kumanda tanıtımını ayrı bir sayfada yaptım. Aşağıdaki sayfadan kumanda hakkında bilgi alabilirsiniz.
https://www.kamerarehberi.com/viofo-a129-icin-uzaktan-kumanda-tanitimi-baglantisi/22823

Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Viofo kameraları için sık sık güncelleme yayınlıyor. Güncellemeler görüntü kalitesi iyileştirme ve sorunları giderme amaçlı yapılıyor. Aşağıdaki linkten A129 modeli için en güncel yazılıma ulaşabilirsiniz.
https://support.viofo.com/support/solutions/articles/19000087812-viofo-a129-dash-cam-firmware

Hafıza kartını FAT32 olarak formatlayın. Kartın içine yukarıdaki linkten indirdiğiniz dosyayı yükleyin. Kartı cihaza takın ve 5v enerji verin. (5v telefon şarjı kullanabilirsiniz) Kamera otomatik olarak güncellemeye başlayacaktır. Güncelleme bittikten sonra cihaz otomatik olarak açılacaktır.

Kartı FAT32 olarak biçimlendirmeden güncelleme yapmamalısınız. 32 GB altı kartları bilgisayardan kolayca FAT32 olarak biçimlendirebilirsiniz. 32 GB üstü kartların biçimlendirilmesi Windows’te FAT32 olarak seçilememektedir. Buraya tıklayarak FAT32 biçimlendirme programına ulaşabilirsiniz.

Viofo A129 Duo Kutu İçeriği

  • 1 adet Viofo A129 Duo araç kamerası,
  • 1 adet arka kamera,
  • 1 adet 6 metre arka kamera kablosu,
  • 1 adet GPS modülü,
  • Kablo tutucular,
  • Mini USB veri aktarma kablosu,
  • 3.5 metre mini USB şarj kablosu,
  • Çift çıkışlı araç şarjı,
  • Yedek çift taraflı bantlar,
  • Kablo geçirmek için trim kaldırma aparatı,
  • Kullanma kılavuzu.

Viofo A129 Duo Satın Alma Linkleri

➡ GPS dahildir. 
➡ Arka kamera dahildir.

Viofo A129 Duo Çift Kameralı GPS'li Araç Kamerası | Aye Store
Viofo A129 Duo Çift Kameralı GPSli Araç Kamerası | Aye Store
Ücretsiz kargo. 2 yıl Türkiye garantili
Ücretsiz kargo. 2 yıl Türkiye garantili Show Less

Park halinde kayıt yapmak için gerekli aparatlar

Viofo Araç Kameraları Park Modu İçin Akü Bağlantı Kablosu | Aye Store
Viofo Araç Kameraları Park Modu İçin Akü Bağlantı Kablosu | Aye Store
Türkiye garantili
Türkiye garantili Show Less

Park modu kablosunu sigortaya bağlarken aparat kullanılmalıdır. İncelemede detaylı olarak bahsettim. İnceleme videosundan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Fuse Tap MİCRO Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap MİCRO Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less
Fuse Tap Micro2 (Ford) Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap Micro2 (Ford) Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less
Fuse Tap Mini Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap Mini Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less
Fuse Tap Standart Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap Standart Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less

CPL FİLTRE

No coupons found.
No coupons found.

Dikkat! Kameranın takılı olduğu camda cam filmi varsa CPL filtre kullanamazsınız. 

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

275 yorumlar

  1. merhaba aykupt be vifof a129 4k aldım bu konularda daha yeniyim sd karttakı kayıtları bilgısayarda ızleyemıyorum dashcam wıer programıda indirdim malesef basaramadım nerde yanlıs yapıyorum acaba tsk

  2. Aykut Bey sitenizde inceleyerek viofo a129 duo almıştım. 128 gb kart ile kullanıyorum. İhtiyacım olan video yaklaşık 7 8 video geride kalmış yani döngüsel kayıtta silinmiş. Geriye dönük video kurtarma imkanı var mıdır acaba bilginiz var mı? Eğer mümkünse ve öğrenebilirsem çok makbule geçecek gerçekten. Müsait olduğunuzda dönebilirseniz çok sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir