100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Viofo A129 Gerçek Park Modu Kablosu Özellikleri

Viofo araç kameralarında karşımıza çıkan park modu kablosu, kamera seçiminden daha fazla kafa karıştırıcı oluyor. Eğer kameranız park halindeyken de kayıt yapsın istiyorsanız park modu kablosuna ihtiyacınız var demektir.

Park modu kablosu; kameraya aracın sigorta kutusundan 7/24 enerji vermek için kullanılır. Park halinde kayıt yapmak için bu yüzden park modu kablosuna ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca park modu kablosu aracın çalışıp çalışmadığını kameraya bildiren bir denetleyiciye sahiptir. Bu sayede araç çalışıyorken normal modda, araç çalışmıyorken park modunda kayıt yapmayı sağlar.

Viofo Araç Kameraları Park Modu İçin Akü Bağlantı Kablosu | Aye Store
Viofo Araç Kameraları Park Modu İçin Akü Bağlantı Kablosu | Aye Store
Türkiye garantili
Türkiye garantili Show Less

Sarı kabloya kontağa bağlı olarak enerji verilir. Sarı kabloya enerji geldiğinde arabanın çalıştığı anlaşılır. Sarıya enerji geldiğinde otomatik olarak park modundan çıkar, sarı kablonun enerjisi kesildiği zaman otomatik olarak park moduna geçer.

Fuse tap bağlantı aparatları

Park modu kablosunu sigortaya bağlamak için 1 çift fuse tap bağlantı aparatına ihtiyacınız vardır. Bu aparatlar sigortadan pratik şekilde enerji almayı ve park modu kablosuna extra sigorta yapmayı sağlamaktadır. Fuse tap bağlantı aparatları üzerinde park modu kablosuna giden hatta 5 amper sigorta bulunmaktadır. Olası arıza ve kısa devre durumlarında 5 amper sigorta patlayıp, araca zarar gelmesini engellemektedir.

Fuse tap bağlantı aparatını aracınızın sigorta tipine göre almanız gerekmektedir. Aracınızın sigorta tipine uygun fuse tap bağlantı aparatı almazsanız bağlantı yapamazsınız. Aracınızın sigorta tipini biliyorsanız zorlukla karşılaşmayacaksınız. Aracınızın sigorta bilmiyorsanız buraya tıklayarak bildiğimiz marka/model araçların sigorta tiplerini listelediğimiz sayfaya ulaşabilirsiniz. Sigorta tipleri; micro, micro2, mini ve standart olarak 4’e ayrılmaktadır.

 

 

Fuse Tap MİCRO Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap MİCRO Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less
Fuse Tap Micro2 (Ford) Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap Micro2 (Ford) Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less
Fuse Tap Mini Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap Mini Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less
Fuse Tap Standart Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
Fuse Tap Standart Tip Sigorta Kutusu Bağlantı Aparatı | Aye Store
2 yıl garantili.
2 yıl garantili. Show Less

Park modu kablosu ne işe yarar?
https://www.ayestore.com.tr/blog/viofo-park-modu-kablosu-ne-ise-yarar

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

55 yorumlar

  1. Salih Şişman

    Merhaba Aykut bey, üçlü kablodan bulamıyorum. Bulduğum bir kaç yerde de çok pahalı. Kamerayı döşemem de lazım. Ben obd den 5 volta düşüren akım korumalı ikili kablolu park modu kablosu kullanmak istiyorum. Sizce sorun olur mu? Yazılımsal park moduna geçişle 3 lü kablonun park moduna geçişi arasında büyük farklar var mı? Teşekkürler.

  2. Merhabalar aykut bey merak ettiğim bir konu var.Park modunda arabayı aküye bağlamanın arabaya herhangi bir zararı var mı ? Akünün ömrünü daha erkene çekmesi elektronik aksamda sıkıntı çıkartması gibi herhangi bir problem oluşturur mu ?

    • Merhaba Burak Bey,
      Sürekli yatan arabada park halinde kayıt sıkıntı olabilir. Ben kendi aracımda 2015’in başından beri aynı aküyü 7/24 kayıt yaparak kullanıyorum. Aracımın yattığı gün olmuyor. Araç kullanılmıyorsa akü ömrünü kısaltır.

    • Merhaba Aykut bey A129 Duo cihazım arka kamera kablosunu bağladığım zaman cihaz donuyor ne açıp kapayabiliyorum nede menüden bir işlem yapabiliyorum neden yapar. Teşekkürler şimdiden

      • Merhaba İbrahim Bey,
        Arka kamera veya arka kamera kablosunda meydana gelebilecek arızalar kameranın kitlenmesine sebep olabiliyor. TR’den aldıysanız direk satıcıyla, yurt dışından aldıysanız support.viofo.com ile görüşmenizi öneririm.

  3. Merhaba Aykut Bey,

    Parka modu nedir? konusu altına yorum yazmıştım. Şu anda bu konu içerisine girdiğimde “Viofo A129 Gerçek Park Modu Kablosu Özellikleri” başlığına yönlenmekte.

    Bilginize.
    Saygılarımla…

  4. hem araç kamerası park modüllü hemde 7 inç navigasyon olarak kullanılan bir cihaz siparişi verdim çin den sizce bu ürün nasıldır umarım yanlış karar vermemişimdir.saygılar

    https://ali.ski/LF9Idx

  5. Aykut Bey merhaba tanıttığınız park modu kablosu xiaomi 70 mai pro için kullanılabilir mi?

  6. Aykut Bey merhaba bende xiaomi 70 mai pro araç kamerası ve 2 kablolu sigorta kutusu bağlama modülü var sürekli enerji gelen sigortaya bağlasam(merkezi kilit sigortası) araç stop ettiğimde park modülüne geçer mi? Cihaza Ne gibi zararları olur. Teşekkürler

    • Merhaba Eraby Bey,
      70Mai Pro pilli bir cihazdır. Sürekli enerji vermenizi önermem. Özellikle sıcaklarda pil şişmesi sorunu yaşatabilir.

      • üzerindeki pilin ömrü bittikten sonra söksem sürekli enerji gelen sigortaya bağlasam(merkezi kilit sigortası) araç stop ettiğimde park modülüne geçer mi? yoksa 24 saat kayıt mı yapar. cihaza ne gibi zararı olur? teşekkürler.

        • Pili sökerseniz enerji kesildiği anda kamera kendini kapatır, kapanmadan önceki video kaydı bozulur. Sigortadan bağlantı yapınca 24 saat kayıt yapar.

  7. Merhaba.
    Viofo a129 aldım ancak Türkiye’de hiçbir yerde park kablosu stoklarda yok. Bu kabloyu Türkiye’den satın alabileceğim bir yer biliyor musunuz?

    • Merhaba Alper Bey,
      Haklısınız, şuanda tedarik edilemiyor. 15 Eylül’den sonra firmanın eline ulaşacağı bilgisini aldım. Biraz beklemeniz gerekecek.

  8. merhaba, muhtemelen birçok kez sorulan bir soruya ilişkin bir yanıt arayışındayım. Sorum park moduna ilişkin olacak. Aracımı fazla kullanmıyorum haftada 2-3 defa diyebilirim. şu durumda park modu olan uygun fiyatlı bir kamera arayışındayım. Kapasitörlü modellerin pilli modellere göre sıklıkla önerildiğini okuduğum yazılardan öğrenmiş durumdayım. Sorum şu şekilde: Aracı park ettiğimizde otomatik olarak park moduna geçen bir kameraya aküden/pilden enerji almak yerine powerbank’tan enerji alarak yalnızca park modunda gerekli durumlarda kaydı sürdürübilir miyim? daha net ifade etmek gerekirse powerbank bağlayıp manuel olarak park moduna alabilir miyim ya da bir hareket olmadığında kamera otomatik olarak park moduna geçer mi? bu durumda hem aküyü koruyup hem de powerbank’in kullanım süresini uzatabilir miyim?

    • Her 2 şekilde de park modu kullanılabilir.
      Power bankla kullanıldığında; aracın stop ettiğini kameraya iletecek bir tetik olmadığı için kamera hareket, darbe ve GPS hızına göre aracın park haline geçtiğini tespit eder. Hareket veya darbe görürse park modundan çıkıp normal kayda geçer.
      Park modu kablosu aracın stop ettiğini kameraya iletir. Kontak kapandığında park moduna geçer, kontak açılana kadar park modunda kalır.
      Eğer çok işlek bir cadde üzerine bırakırsanız power bankla park modunda sürekli normal kalitede video kaydı yapabilir. Bu da alandan tasarruf yapmasını engeller. Aracı günlük kullanmıyorsanız park modu kablosuyla bağlantı yapmanızı önermem.

  9. Merhaba, aracım Nissan Micra 2014 model viofo 129 Duo modelini sipariş verdim, park modu için onerdiginiz kabloyu almayı düşünüyorum, fakat aracımı çok sık kullanmıyorum, haftada bir ve ya iki kez kullanıyorum. Ayrıca korunaklı olduğu için evimin önüne park ettiğimde çarpma vs. İhtimali olmadığı için park modunda kullanmama gerek kalmayacak diye düşünüyorum . Bu durumda park modundan çıkmak için nasıl bir yol izlemeliyim. Çünkü aracı uzun süreli kullanmadığım da park modunda kaldiginda akü bitmesi veya zarar görmesi gibi bir durum oluyor yanlış anlamadıysam.

    • Merhaba Zehra Hanım,
      Cihaz üzerinden park modunu kapatınca kamera normal kayıt yapmaya devam eder. Kameranın fişini çekerek enerji çekmesini engelleyebilirsiniz.

  10. Merhaba, viofo A129 için park modu kablosuna ihtiyacım var. Nereden temin edebilirim?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir