100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

SJcam Sj7 Star WiFi Aksiyon Kamerası

sjcam-sj7-star-black-3-500x500

Sjcam firmasının piyasaya çıkarmaya hazırlandığı iki modelinden biri olan SJ7 Star hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Sjcam Legend modelinin siparişini verdim. SJ7 Star, oldukça üstün özellikli bir cihaz olarak görünüyor. Gerçek 4k çekim kalitesine sahip. 166 derecelik çekim açısı, aksiyon kameraları arasında oldukça iyi bir yere sahip. 2 inç’lik dokunmatik ekranı yeterli ve hassasiyeti iyi. Görüntü sabitleyici özelliği sayesinde titreşimsiz, daha akıcı kaliteli video çekimi sunuyor.

No coupons found.
No coupons found.

ARTI ÖZELLİKLERİ

  • 166 derece değişken açılı lens,
  • 2 inc dokunmatik ekran,
  • 4k çekim kalitesi,
  • Uzaktan kumanda desteği(Kumanda opsiyonel),
  • WiFi,
  • Gyro sensör,
  • Hareket sensörü,
  • Araç kamerası modu,
  • 30 metre su geçirmez kap.

SJ6 LEGEND, SJ7 STAR, M20 KARŞILAŞTIRMA TABLOSU

SJ6 LEGENDSJ7 STARM20
CMOS16 MP Panasonic
MN34120PA Sensor
12 MP Sony
IMX117 Sensor
16 MP Sony
IMX206 Sensor
CHIPSETNovatek 96660Ambarella A12Novatek 96660
4KSanal büyütmeGerçekSanal büyütme
2KGerçek/ 30 FPSGerçek/ 60 FPSGerçek/ 30 FPS
1080P60 FPS120 FPS60 FPS
EKRAN2 inc dokunmatik2 inc dokunmatik1.5 inc LCD
WIFIVarVarVar
GYROVarVarVar
KUMANDADesteği varDesteği varDesteği var

BİLEŞENLER VE ÇÖZÜNÜRLÜK

Star Ambarella A12S75 chipset, IMX117 cmos kullanıyor. Bu bileşenleri sayesinde 1080p 120 FPS, 2.5k 60 FPS, 4k 30 FPS çekim yapabiliyor.

20160922084723_98565

EKRAN

Star modelinin en büyük özelliği 2 inclik dokunmatik ekranı.

20160922084723_80770

BATARYA

Sjcam’in önceki serilerine göre daha yüksek kapasiteli bataryaya sahip. Bataryanın ne kadar kayıt yapabileceğiyse şuan bilinmiyor.

20160922084723_90910

GYRO SENSÖR – TİTREŞİM ENGELLEYİCİ

Artık aksiyon kameralarında yavaş yavaş yaygınlaşan titreşim önleyici yani gyro sensör bu cihazda da bulunuyor.

20160922084723_90910-1

UZAKTAN KUMANDA

sjcam m20 modelinde olduğu gibi Sj7 Star modeli de uzaktan kumanda desteğiyle birlikte sunuluyor. M20 modeli için kumanda 15 dolara satılıyordu. İlerleyen günlerde uygun kumandayı bulup linklerini ekleyeceğim.

kumanda

HARİCİ MİKROFON

Sjcam’in aksiyon kameralarının ses kalitesi çok iyi sayılmazdı. Bu yüzden harici mikrofon girişi olduğunu görünce gerçekten sevindiğimi söyleyebilirim. Ayrıca motovlog çekmek isteyenler için çok iyi bir seçenek olacaktır.

mikrofon

RENKLER

Renklerinde görülmesi açısından görsel olarak ekledim.

renkler

ÇEKİM TESTLERİ

SATIN ALMA LİNKLERİ 

No coupons found.

No coupons found.

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

44 yorumlar

  1. Hocam a119 ve h92 arasında kaldım tavsiyen nedir tşk

    • İkisi ayrı klasmanda cihazlar diyebilirim. A119 modelinin amacı sadece görüntü kaydı almak, H92 modeliyse multimedia + navigasyon + görüntü kaydı almak. Eğer yüksek çözünürlüklü kaliteli görüntü istiyorsanız A119 modeli tercih edilebilir ama amacının hem multimedia hem araç kamerasıysa H92 modeli.

  2. sj 7 de türkçe dil varmı?

    • Kamera henuz piyasaya cikmadigi icin bilmiyorum. Onceki sjcam modellerinin hepsinde Turkce dil destegi vardi. Sj6 ve sj7’de de olacaktir diye dusunuyorum.

    • Arkadaşların dediği gibi sj modellerinin hepsinde türkçe dil desteği var. alabildiğiniz kadar sj üst modellerini alın kesinlikle pişman olmazsınız ben sj 7 star aldım kullanıyorum çok memnunum bu arada unutmadan makinedeki fps nin yüksek olmasına dikkat edin. en az fps nin otuz olmasına dikkat edin bu kameranın çekim kalitesi ile ilgili ve gyro olup olmadığına dikkat edin bu da hareketlerde kameranın sabitliğini dengelemek demektir.

  3. her kamerada gece gündüz puanları falan verseniz çok iyi olur güveniyorum size

    • Merhaba Veli Bey,
      Bu kamera henüz piyasaya çıkmadı. Siparişini verdim elime geçtiği zaman detaylı incelemesinde puanlamaya alınacaktır. Teşekkür ederim.

  4. merhaba SJCAM SJ7 STAR web kamera olarak kullanılabilinirmi? kullanılırsa normal webcam gibi sorunsuz çalışırmı dersiniz ve en onemlisi fps normal değerlerdeki gibi olurmu web kameradada
    sitesinde şu yazıyor

    Can SJCAM cameras be used as Web Camera?
    Modified on: Sat, 15 Oct, 2016 at 11:06 AM

    For our cameras, the following models support the function of web camera:
    SJ4000, SJ4000WIFI, SJ4000+WIFI, M10, M10WIFI, M10+WIFI, SJ5000, SJ5000 WIFI, SJ5000x & M20

    Note:
    Windows XP users should connect the camera by USB cable,then turn on the camera and choose WEB CAM MODE.
    The image from the camera should appear automatically on your screen.
    For Win7 or Mac OS X users,you must choose the option to download a safely proven plug-in and install it to enable the function of WEB CAM.

    kullanılabilir diyor ama ayrıntı yok. bana fps si yüksek kamera lazım aynı anda 4 sayfada yayın yapıyoruz o yüzden 30 fps li tek kamerada fps düşüşü oluyor. direk usb den ayrı bir aparata gerek kalmadan sağlıklı kullanabileceğim fps si yüksek bir kamera lazım

    • Merhaba,
      Bu cihaz henuz elime ulasmadi. Sjcam firmasinin diger urunlerinde usb baglantisi yapildigi zaman web kamera ve kart okuyucu secenekleri cikiyor. Bu cihazda da olacaktir diye dusunuyorum. Test etmedigim icin webcam modunda kac fps verecegi hakkinda bilgi sahibi degilim.

      • bu cihazda webcamı yerinden çevirmeden kumandası veya programından merceği sağa sola baktırabiliyormuyuz acaba . birde aynı anda birden fazla sayfada kamera açabilirmiyiz dersiniz webcam max ile. bu ürün sizin elinize ulaştığı zaman bu konudada kısa bir test etme şansınız varmı?

        • Saga dola hareket ettiremezsiniz. Urun geldigi zaman sizin icin denemesini yapacagim. Arac ve aksiyon kamerasi kullanicilari grubundan kamera geldigi zaman haberdar olabilirsiniz.

  5. Okan Arslangiray

    Merhaba Aykut bey,
    Bu kamera özellikleri itibarı ile benim de dikkatimi çekmişti. İnternette dolaşırken sayfanızı gördüm. İncelemeleriniz oldukça güzel ve detaylı. Emeklerinize sağlık.

    Sormak istediğim konu ise şu, şu anda fiyatı 200 dolar civarında, bu fiyatlarla sipariş verdiğimizde gümrüğe takılma durumu olmaz mı?
    Siz sipariş vermişsiniz sanırım, ürün elinize ulaştığında, gümrük konusuyla ilgili de bilgi verirseniz sevinirim.

    Bu kameranın en ilgilendiğim özelliği ise 1080p de 120 fps çekim yapması. Acaba bu değerler gerçek mi yoksa enterpolasyonla filan mı elde ediliyor?

    Şimdiden teşekkürler, selamlar.

    • Merhaba Okan Bey,
      Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Sj7 star indirim kuponuyla 160 dolar civarına alınabiliyor. Kamera şuan bilinmeyen bir model olduğu için ilk aşamada kolay kolay gümrük vergisi çıkmayacaktır. Tabi ki vergi çıkma riski her zaman olacaktır. Bugüne kadar aldığım 140-160 dolarlık kameralar vergi ödemedim.

      1080p 120 fps özelliğinin gerçek olduğu bilgisini aldım. Gerçek 4k kaliteye sahip nadir cihazlardan olacak gibi görünüyor. Kamera geldiği zaman daha detaylı bilgi vermeye çalışacağım.

  6. Merhabalar,
    Kamera acaba elinize ulaştı mı veya stok sipariş durumu hakkında bir bilginiz var mı? Kamerayı indirim döneminde sipariş etmiştim ancak halen hazırlanıyor aşamasında gösteriyor. Gearbest Müşteri Servisi bekleme veya ürünü başka bir model ile değiştirme seçeneği sundu.

  7. sipariş verdiğimde gümrüğe takılma ihtimali nedir ? gearbestten mi banggood dan mı aliexpress denmi almamı önerirsiniz ? gümrüğetakılmaması için fiyatı faturayı ne kadardan gösteriyorlar ? biliyorsunuz gümrük sınır ücreti,30 eura ya düştü

    • 30 euro olayı henüz geçerli değil. Yasa karşısında engeller var gibi de görünüyor. En uygun fiyatı bildiğim kadarıyla hala Gearbest veriyor. En son aldığım 250 dolarlık xiaomi Yi 4k modeline 25 dolar fiyat yazarak göndermişler. Gümrüksüz olarak ulaştı elime.

      • türkiyeden sj6 satın aldım deneme çekimleri yaptım memnun kalmadım geri gönderdim söylendiği gibib fotoğrafı kaliteli çekmiyor 4k video çekimi çok kasıyor izlerken çok takılıyor 1080p de bile takılıyor acaba sj7 de mi öyle diye merak ediyorum yi2 nasıl memnun musunuz ? buradaki yetkililer sj7 nin hala üretilmediğini ürünün üretim aşamasında sıkıntı çıktığını söylüyor 15 ocağa yetiştiremezler diyor fabrika ile görüştüm bu bilgiyi tam olarak vermeseler de bunu teyit eden şeyler gevelediler ama sitelerinde tekrar sj7 nin görsellerine yer verip güncellediler, hatta 12 mp kamerayı 16 mp yazdılar ambrella chipset fazla ısınıyormuş bunun önüne geçememişler doğruluk payı nedir

        • Sj6 incelemesini yaptık. Kötü bir kamera değil. Kasmalar bilgisayarınızdan veya izlemekte kullandığınız codecten kaynaklı olabilir. Ürün üretimiyle ilgili bilgi sahibi değilim.

  8. kolay gelsin az önce banggod dan sj7 star satın aldım fakat satıcı ile iletişime geçebilceğim bir yer yok fiyatını düşük göstermesini istemek için.sizce gümrüğe takılma ihtimali nedir? teşekkürler

  9. Taha yasin güneş

    Merhaba. Sj7 modelini almayı düşünüyorum fakat aklıma takılan bikaç şey var. Bu kamera 12 mp iken sj6 16 mp. Bu farkın dışında sj7 her alanda üstün görünüyor. Acaba bu durum ne derece bir fark yaratır? Ayrıca sj7 MOV video özelliğini desteklemiyor. Bildiğim kadarıyla bu formatta video düzenlemek daha kolay. Mp4 olması sorun yaratır mı? Kamera oldukça yüksek çözünürlükte video kaydediyor. Bu kamera ile lexar in 35mb/sn özellikli bir hafıza kartı kullanmam yeterli mi ? Yani kasma veya görüntüde donma olur mu? 120 fps 4K lik bir çekim belgesellerde kullanılan kameralara denk oluyor. Gerçek olduğunu yazmışsınız. Bu özelliği test ettiyseniz sonucu betimler misiniz ? Çünkü bu durum sinek kuşunun kanat çırpma sini çok net ayırt etmesi demek. Mümkün mü bu ? ürün elinize ulaştı mı? Gümrük sorun oluyor mu ? Bu bahsettiğiniz kodlar nasıl kullanılıyor Ve fiyat performans ilişkisi olarak sj6 mı sj7 mi ? Soru yagmuruna tuttum ama diger kullanicilar icin de faydali olacagini dusunuyorum. Şimdiden teşekkürler:)

    • Merhaba Taha Bey,
      Sj7 modeli üretimdeki problemlerden dolayı henüz gönderilmedi. Cihazın incelemesini yapmadım. Bu yüzden tüm sorulanıza şuan cevap veremeyeceğim. Sjcam genellikle mp4 ve mov arası değişime izin verir. Bu cihazda da yapmış olabilirler, henüz bilgi sahibi değilim. 4K cihazlar için u3 tip kart önerilse de class 10 kartlarla da çalışabiliyorlar. Kartı test etmeden buna cevap vermek çok zor. Cihaz 4k 120 FPS kayıt yapmıyor. 4K 30 FPS kayıt yapabiliyor. Şuan piyasada 4K 60 FPS üstü kayıt yapabilen piyasaya sürülmüş cihaz yok. Gümrük konusu ise tamamen şans işi. 200 dolarlık cihazları vergi ödemeden bir çok defa aldım. Kutusu ufak ve hafif olan ürünler gümrüğe gitmiyor. Ama risk her zaman mevcut.

  10. ATACAN GÜNGÖR

    merhaba aykut bey.öncelikle sj7 star hala elinize ulaşmadımı ve bunu nedeni nedir bunu öğrenmek istiyorum.birde sj6 legend için promosyon kodunu kabul etmedi bende güncellemeniz iyi olucaktır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir