100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Blueskysea B4K Araç Kamerası İncelemesi

Blueskysea B4K araç kamerası, 8mp’lik Sony IMX415 görüntü sensörü ve Novatek 96670 işlemciyle 4K 30 FPS çekim kalitesi sunuyor. 120 derecelik çekim açısına sahip. TS formatında video kaydı yapıyor. Standart GPS’i sayesinde videoya araç hızını ekleyebiliyor. Kapasitör tip bataryaya sahip. 256 GB hafıza kartı destekliyor. Döngüsel kayıt sayesinde, hafıza kartı dolduğu zaman eski videoların üstüne yeni video kaydını otomatik olarak yapmaya başlıyor. Aşağıya linkini eklediğim satıcı 32 GB hafıza kartı dahil olarak gönderim yapıyor.

B4K araç kamerası incelemeye özel indirimde

No coupons found.

WiFi özelliği sayesinde telefonla kamerayı eşleştirip, kaydedilen videoları telefona ücretsiz olarak kopyalayabilir, cihaz ayarları uygulama üzerinden yapabilirsiniz. Ses kaydı, dahili hoparlör, darbe sensörü, hareket sensörü gibi çoğu araç kamerasında standart olan özellikler B4K araç kamerasında da mevcut.

3.16 inç’lik oldukça yeterli bir ekranı bulunuyor. Ekranın sağ tarafında bulunan 3 tuş ve sol tarafında bulunan 1 tuşla cihaz kontrol edilebiliyor. B4K araç kamerasının park modu özelliği bulunuyor. Park halinde kayıt yapmak için hardwire kit olarak adlandırılan park modu kablosuyla birlikte almak gerekiyor.

CİHAZ ÖZELLİKLERİ
3.16 inç ekran, Ses kaydı,
Dahili GPS, Dahili hoparlör,
Park modu, Sony IMX415 görüntü sensörü
4K çekim kalitesi, Novatek 96670 işlemci
WiFi, Hareket sensörü,
WDR, 120 derece çekim açısı,
Döngüsel kayıt, Kapasitör tip batarya,
256 GB kart desteği, Opsiyonel arka kamera,
Darbe sensörü, Video altına plaka ekleme
Time lapse video kaydı, Mola uyarısı.

Kapasitör Tip Batarya

İncelemelerimde sürekli olarak kapasitörlü bataryadan bahsettiğim için sıkça “kapasitör” nedir diye soruluyor. Tek sayfa altında kapasitör tip bataryayı açıkladım. Araç kamerasının kapasitörlü olması güzel bir şeydir. Daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

GPS

Videonun altına aracın hızını ekler. Mil veya KM olarak menüden seçilebilir. İsteğe bağlı olarak videonun altına hız ekleme özelliği kapatılabilir. GPS, araç takip sistemiyle karıştırılmamalıdır. Tamamen ücretsiz bir sistemdir.

Park Modu

Park modu özelliğini kullanmak için hardwire kablo adı verilen park modu kablosundan almanız gerekmektedir. Standart kutu içeriğine dahil değildir. Add hardwire seçeneğiyle park modu kablosuyla birlikte sipariş verebilirsiniz.

Park modu kablosu aracın iç sigorta kutusuna bağlanır. Sigorta kutusundan sürekli enerji ve aracın çalışıp çalışmadığını kontrol eden tetik enerjisi alınır. Araç çalışmıyorken kameraya enerji vermeyi sağlar. Araç çalışmıyorken kamera otomatik olarak park moduna geçiş yapar, araç çalışınca otomatik olarak normal kayıt moduna geri döner.

Park modu kablosunun düşük voltaj koruma özelliği mevcuttur. 11.8 volt ile 12.4 volt arasında kesme voltajı ayarlanabilir. Ancak araç uzun süreler park halinde kalıyor veya çok kısa mesafede kullanılıyorsa park modu kablosunun akünüzün ömrüne olumsuz etkisi olacaktır.

Harekete duyarlı kayıt, hızlandırılmış kayıt ve darbeye duyarlı kayıt olarak 3 farklı park modu seçeneği mevcuttur.

WiFi

B4K araç kamerasına WiFi üzerinden Ucam uygulamasıyla bağlanabilirsiniz. Aşağıdaki linklerden IOS ve Android uygulamalara ulaşabilirsiniz. Uygulamaya bağlanmak ve kullanmak oldukça basit. B4K araç araç kamerası WiFi şifresi 12345678’dir. WiFi özelliği tamamen ücretsiz bir sistemdir.

B4K Ucam Uygulamasına Nasıl Bağlanılır?

  • Aşağıdaki linkten telefonunuza uygulamayı indirin,
  • Kameranın menü tuşuna (sağ tarafta ortadaki tuş) 3 saniye basıp WiFi özelliğini aktifleştirin,
  • Ekranın sol altında gözüken ağ ve şifreyle telefonunuzdan modeme bağlanır gibi, kameranın ağına bağlanın.
  • Ucam uygulamasına girmeden önce telefonunuzun mobil verisini kapatın.
  • Uygulamada kameranın görüntüsü canlı olarak akmaya başlayacaktır.

WiFi ağına bağlı olduğunuz halde uygulamaya girince WiFi ağına girmenizi istiyorsa kameranın menüsünde en sonda bulunan default setting seçeneğinden kamerayı sıfırlayıp tekrar bağlanmayı deneyin.

Uygulamaya girdikten sonra DVR settings bölümünde bulunan set wifi password  kısmından WiFi şifresini değiştirebilirsiniz. Değiştirdiğiniz şifreyi unutursanız, kameranın menüsünde bulunan default setting seçeneğinden cihazı fabrika ayarlarına döndürüp, WiFi şifresini 12345678’e geri döndürebilirsiniz.

WiFi özelliğini menüden aktifleştirdiğinizde ekranda bağlanmanız gereken WiFi ağının adı ve şifresi yazmaktadır. WiFi özelliğini açmak veya kapatmak için menü tuşuna uzun basabilirsiniz. WiFi açıkken cihaz üzerinden menülere giremezsiniz.

Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.youqin.dvrpv&hl=tr&gl=US

IOS
https://apps.apple.com/us/app/ucam-dashcam/id1453830459

Uygulama menüsünde bir kaç ayar mevcut. İngilizce bilmeyenler için menülerin ne işe yaradığını kısaca açıklamak istedim.

WiFi Name
Kameranın WiFi ağının adıdır.

Set WiFi Password
Kameranın WiFi şifresini değiştirmek için kullanılır.

Video Resolution
Çözünürlük ayarıdır. 4K 30 fps, 1440p 30 fps, 1080p 60 fps ve 1080p 30 fps çözünürlük ayarlanabilir. Bilgisayarınız çok eskiyse kaydedilen 4K videoları bilgisayarında oynatamayabilirsiniz. Bilgisayarınız eskiyse 1440p veya 1080p olarak ayarlayabilirsiniz.

Loop Recording
Araç kameraları parçalı kayıt yapar. Videoların kaçar dakikalık parçalar halinde olacağını ayarlayabilirsiniz. 1, 3, 5, 10 dakika seçenekleri mevcuttur. 3 dakika olarak ayarlanması idealdir. Döngüsel kayıt ve parçalı kayıt hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.

Motion Detection
Hareket sensörüdür. Hareket sensörü genellikle yanlış bilinir. Buraya tıklayarak hareket sensörü hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Audio Record
Ses kaydını kapatıp açma ayarıdır.

Date Watermark
Video altına tarih/saat ekler.

G-Sensor Sensitivity
Darbe sensörü hassasiyeti buradan ayarlanabilir. Darbe sensörü hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.

Set Device Language
Dil ayarıdır. Türkçe dil mevcut değildir.

Parking Monitor
Park modunu bu seçenekten ayarlayabilirsiniz. Park modunun kullanılabilmesi için, park modu kablosuyla montaj yapılması gerekmektedir.

Format microSD Card
Hafıza kartını biçimlendirir. Kartı arada bir biçimlendirmeniz daha stabil çalışmasını sağlayacaktır. İlk kart taktığınızda kart uyarısı alıyorsanız menüye girip kartı biçimlendirmeniz gerekmektedir.

Default Setting
Yukarıda yaptığınız tüm ayarları sıfırlar. Fabrika ayarlarına döndürme diyebiliriz.

Firmware Version
Kameranın yazılım versiyonunu gösterir.

Arka Kamera

Arka kamera opsiyonel olarak sunuluyor. Şuanda satıcının eline arka kameralı model bulunmuyor.

Tuşlar ve Kısayollar

Sol taraf 1.tuş (Power tuşu)

  • Kısa basarak kameranın ekranını kapatıp açabilirsiniz.
  • Uzun basarak kamerayı kapatıp açabilirsiniz.

Sağ taraf üstten 1.tuş (Yukarı tuşu)

  • Uzun basarak ses kaydını kapatıp açabilirsiniz.
  • Kısa basarak videoyu ayrı klasöre taşıyabilirsiniz.

Sağ taraf üstten 2.tuş (Menü tuşu)

  • Uzun basarak WiFi özelliğini kapatıp açabilirsiniz.
  • Kısa basarak menüye girebilirsiniz.

Sağ taraf üstten 3.tuş (Aşağı tuşu)

  • Kısa basarak video galeriye girebilirsiniz.
  • Galeriden çıkmak için menü tuşuna 3 saniye basabilirsiniz.

B4K Yazılım Güncellemesi

WiFi uygulamasında menüde en sonda bulunan Firmware Versiyon seçeneğiyle cihaz versiyonunu öğrenebilirsiniz. Blueskysea’nin kendi sitesinde benim incelediğim cihaza göre daha güncel bir versiyon bulunuyor. Aşağıdaki sayfadan B4K araç kamerası için uygun olan güncellemeyi bulup indirebilirsiniz.
https://blueskysea-inc.com/download/firmware_c0003

B4K Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır?

  • Hafıza kartınızı fat32 olarak biçimlendirin. 32 GB üstü kartlar standart biçimlendirme aracıyla fat32 olarak biçimlendirilemiyor. Buraya tıklayarak fat32 biçimlendirme anlatımıma ulaşabilirsiniz.
  • Fat32 formatındaki, boş hafıza kartına yukarıdaki sayfadan indirdiğiniz yazılım dosyasını atın.
  • Hafıza kartını kameraya takın.
  • Kameraya orjinal araç şarjı, power bank veya 5v telefon şarjıyla enerji verin 30 saniye bekleyin.
  • Kamera güncellemeyi tamamladıktan sonra açılacaktır. Güncelleme bittikten sonra karttaki dosyaları silmeniz gerekmektedir.

SATIN ALMA LİNKLERİ

No coupons found.
No coupons found.

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir