100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Viofo A119 / A119s – Açılışta Viofo Yazısının Takılması

Viofo A119 ve A119s modelinde kamera açılışta Viofo ekranında takılırsa sorun yazılımdan kaynaklıdır. V2.05’den daha eski yazılımlı cihazlarda bu sorun yaşanıyor. Sorunun çözümü yazılımı güncellemek. Güncelleme yapmak oldukça basit. Aşağıya A119 ve A119s için olan güncelleme linklerini ekledim.

Viofo A119 / A119 GPS
http://support.viofo.com/support/solutions/articles/19000019600-viofo-a119-car-dash-camera-firmware

Viofo A119s / A119s GPS
http://support.viofo.com/support/solutions/articles/19000047224-viofo-a119s-car-dash-camera-firmware

Yukarıdan cihazınıza uygun yazılımı indirin. Kartınızı bilgisayara takıp içini boşaltın. Boş kartın içine indirdiğiniz yazılımı yükleyin. Kartı kameraya takıp enerji verin. Kameranın kırmızı ışığı hızlı hızlı yanıp sönecek ve daha sonra otomatik olarak açılacaktır. Güncelleme dosyası otomatik olarak silinecektir. Kartın içindeki dosyayı elle silmenize gerek yoktur.

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

40 yorumlar

  1. Muammer Birgül

    Kamera açılınca viefo yazısı takılı kalıyor. Reg kırmızı ışık devamlı yanıyor. Kameranın sadece on of tuşu çalışıyor. Menü ye girmiyor. Sd kart 128 gb. Yazılımı yükleyemedim. Sayın Aykut Ezer yardımınızı bekliyorum. Saygılar.

  2. Merhaba aykut bey..Benim viafo cihazim önce uyarı verdi icindeki hafiza kartini bicimlendir diye fakat bicimlendirme yapmama ragmen karti tekrar okumadi, hatta karti telefonuma taktim ama orada da karti okutamadim .ardindan kart da sorun var diye, telefonuma ait olan çalisan karti taktim cihaza kayit etmeye basladi ama kamerayi yukari asagi oynattigim an ekran dondu, bir kac defa resetleme yapmama ragmen viofo yazan ekrandan fazlasi acimadi- sadece 2 kez ekran geldi ama onda da cizgili cizgiliydi ekran..bu aksam guncellemeyi deniycem ve basarili olursam,cihazin birdenbire böyle yapmasi normalmi yada baska bi sorun olabilirmi bilginiz varmidir aykut bey.yaklasik olarak cihazi 7 aya yakindir da kullaniyordum

    • Lensi aşağı yukarı oynattığınızda ekran gidiyorsa görüntü sensörünün flex kablosu yerinden oynuyordur. Telefon veya saat tamircisine açtırarak flex kabloyu yerine oturtturabilirsiniz.

  3. Aykut ben guncellemeyi denedim malesef olmadi

  4. Merhaba,
    Sizin tavsiyeniz üzerine aldım. Çok memnunum. Dün güncelleme yapana kadar hiçbir sorun olmadan 1 yıldan fazladır kullanıyorum. Kamerayı dün sitesinde bulunan güncelleme ile güncelledim sonrasında hareket halinde kamera kapanıp açılıyor ve tüm ayarlarını sıfırlıyor (dil,kayıt tercihleri,plaka yazıları vb) Bununla ilgili bir çözümünüz var mıdır?

  5. Aykut Bey merhabalar. Bemim araç kameram A119 GPS. Tavsiye üzerine almıştım. VIOFO yazısı takılıyor. “https://www.kamerarehberi.com/viofo-a119-a119s-acilista-viofo-yazisinin-takilmasi/15785” sitesinin yönlendiği “http://support.viofo.com/support/solutions/articles/19000019600-viofo-a119-car-dash-camera-firmware” sitesinde diyor ki; “Kartı kameraya takın ve USB kablosu kullanarak bilgisayara bağlayın.
    Kartın kökünde sadece LDBA119.bin kopyalayın”. Fakat şöyele bir sorun var Kartı bilgisayardan biçimlendirip (Fat32 32GB) kameraya takıyorum, kamerayıda usb bağlantısı ile bilgisayara bağlıyorum. Kamerayı açınca VIOFO yazısı takıldığı için bilgisayarım kameranın üzerindeki hafıza kartını görmediği için, “LDBA119.bin” dosyasını kameranın hafıza kartına kopyalayamıyorum. Hafıza kartını çıkartıp “LDBA119.bin” dosyasını bilgisayardan kopyalayıp hafıza kartını kameraya takıp açtığım da hâlâ VIOFO yazısı takılıyor. Dolayısı ile güncellemeyi yapamıyorum. Yardımınıza şimdiden teşekkürler. Serdar

    • Boş karta, kart okuyucuyla dosyayı attıktan sonra güncellemeyi yapın. Daha sonra 2.dosyayı yükleyin.

      • Tamam işte yukarıda yazdım. Bilgisayardan yani kart okuyucuyla, birinci dosyayı (LDBA119.bin) kopyalayıp kartı kameraya takıp açtığımda da hâlâ VIOFO yazısı takılıyor. Yani hiç bir işlem yapmıyor. Yani kamera birinci dosyayı hiç görmeden takılı duruyor.İkinci dosyaya hiç geçemiyorum bile.

        • İlk dosyada viofo kalması normaldir. İkinci dosyaya geçin.

          • Tamam oldu, aynen dediğiniz gibi birinci dosyayı bilgisayardan silip ikinci dosyayı karta yükledim ve kartı kameraya taktım. Kamerayı bilgisayara bağlayıp kamerayı açtığım anda kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı güncellemesi biter bitmez kamera çalışmaya başladı. Emeğinize ve yardımcı olma isteğinize çok teşekkür ederim. İşlerinizde başarılar ve size de sağlıklar dilerim.

          • Sorununuz çözülmesine sevindim. iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. İyi günler.

  6. Aykut bey, tekrar rahatsız ettiğim için özür dilerim, Yukarıda belirttiğim gibi kamera çalışmaya başladı ancak bu sefer başka sorunlar oluştu. Kamerayı açıp bazı ayarlarını değiştiriyorum. Kamerayı kapatıp tekrar açtığım zaman (tümü değil) bazı ayarlar eski haline dönüyor. Buraya hepsini yazmayayım, bir kaç örnek vereyim. Türkçe yaptığım dil İngilizceye dönüyor, Plaka bilgisini giriyorum siliyor, tarih ve saate dokunmuyor ancak dd/mm/yy yaptığım tarih biçimini yy/mm/dd olarak değiştiriyor, çekim yaparken ses çekmesini istemediğim için kapattığım mikrofonu açıyor gibi. Bu sorunun kaynağı ne olabilir?
    Not: Kullandığım cihazın tam seri numarası: S/N: A119-G1… (tam numarayı yazmayayım), yukarıda birinci sırada bulunan linkten indirdiğim (Viofo A119 / A119 GPS) dosyaların Versiyon numarası: A119_180122_V3.6 (kameranın versiyon menüsünde böyle yazıyor). Şimdiden teşekkürler.

  7. Merhaba,

    Viofo A119 var bende. Bozuk yollarda gitmekten olsa gerek (titreşimden) makina kendi kendine açılıp kapanıyordu. Bende 32 GB kart ile güncelleme yaptım. Kamera açılınca VİOFO yazısı çıkmıyor, menü tuşu gelmiyor. Zannedersem kayıt yapıyor. Ama Menüye girip ayarlara ulaşamıyorum. Sorun ne olabilir, nasıl çözebilirim?

    • Kameranın ilk sorununun çözümü enerjiyi kameranın yanındaki enerji soketinden vermektir. Diğer yaşadığınız sorun yazılım yüklemesi sırasında oluşan hatadır. Sorun güzelene kadar yazılım yüklemesi yapmaya devam edin.

  8. Merhaba, A119 cihazim var ve gps modulu ile kullaniyorum, cihaz 5-10 dakika sonra donuyoruz, enerjiyi kesip yeniden acinca kendinw gwliyor…bir sure sonra yine donuyor…bunun cozumu var mi ?

  9. Merhaba Aykut bey cihazım a119s gps li.
    Cihazı araca taktım cekim yapıyor kartı laptop a taktıgımda görüntü var.
    fakat cihaz ekranında devamlı YIGIN BELLEK yazıyor. ve menüye giremiyorum
    Rec dügmesi devamlı yanıp sönüyor.
    İyi Akşamlar selamlar.

  10. Aykut bey merhaba banggood üzerinden viofo a129 çift kameralı modelinden cihaz aldım cihazı çakmaklık girişinden bağlantısını yapıyorum arka kamera bağlantısını yaptığımda kamera ekranında titremeler oluyor ve cihaz kapanıp yeniden açılıyor. Arka kameranın sadece kablosunu ön kameraya taktıgımda titreme oluyor ama cihaz yeniden başlamıyor. Birde arka kamerayı bağladığımda ön kameradaki arka kamera bağlantı soketi yeri çok ısınıyor. yoksa ürünü iade etmek zorunda kalacağım. banggood e mail atsam yardımcı olurlarmı acaba Böyle bir problem başınıza geldi mi?yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

    • Soketler ısınma yapabilir normaldir. Arka kamerayı bağlayınca titreme yapması yetersiz enerjiden kaynaklı olabilir. Evde 5V telefon şarjıyla enerji vermeyi deneyin. Eğer sorun olmuyor ise şarj aletinde problem vardır.

      Eğer sorun devam ediyor ise;
      Cihazda arıza olmalı. support.viofo.com adresine sorunu açık şekilde gösteren videoyla birlikte ticket gönderirseniz yönlendirme yapacaklardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir