100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Hafıza Kartı Önerileri ve Güvenilir Satın Alma Linkleri

Araç ve aksiyon kameraları micro SD hafıza kartına kayıt yaparlar. Cihazların destekledikleri maximum kart kapasiteleri değişkenlik gösterir. Kameraların kaç GB kart desteklediklerini ürün açıklamalarında mevcuttur. Kart seçimi yaparken maximum kart desteğini göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Kameraların çekim kalitesi arttıkça, videoların boyutları yükseldi. Bu sebepten hem daha büyük hafıza kartlarına ihtiyaç duyuldu hem de büyük boyutlu videoyu hafızasına alabilecek kadar hızlı hafıza kartlarına ihtiyaç duyuldu. Yani kartın kapasitesi tek başına bir şey ifade etmez. 128 GB kart almış bile olsanız kartın hafızasına yazma hızı düşük olduğu için sorun yaşayabilirsiniz. Bu yüzden yüksek yazma hızına sahip kart kullanmak gerekmektedir.

Araç kameraları döngü şeklinde kayıt yapar. Bazı aksiyon kameraları da döngü kayıt yapabilir. Döngü kayıt yapan cihazlarda kart seçimi çok daha önemlidir. Ucuz gördüğünüz kartları bir kenara bırakabilirsiniz. Belki kameradan daha fazla parayı hafıza kartına vermeniz gerekebilir. Kamera ve ucuz karta verdiğiniz para, kartın düzgün şekilde kayıt yapmaması yüzünden çöp olabilir. Kaza anında elinizde hiçbir görüntü olmayabilir. Bu yüzden kart seçimi çok önemlidir.

Satışını yaptığımız Viofo araç kameralarında önerilen hafıza kartları;

Daha önce öneride bulunduğumuz Samsung Evo Plus hafıza kartlarının artık üretimi yapılmamaktadır. Bu yüzden öneriler arasından kart tercihi yapmanızı öneririz. En uygun fiyatlı ve en kolay bulunabilir olan model Sandisk Extreme modelidir. Aşağıdaki linklerden satın alınabilir.

SanDisk Extreme 64GB microSDXC UHS-I Hafıza Kartı
SanDisk Extreme 64GB microSDXC UHS-I Hafıza Kartı
Adınıza faturalı
Adınıza faturalı Show Less
SanDisk Extreme 128GB microSDXC UHS-I Hafıza Kartı
SanDisk Extreme 128GB microSDXC UHS-I Hafıza Kartı
Adınıza faturalı
Adınıza faturalı Show Less
SanDisk Extreme 256microSDXC UHS-I Hafıza Kartı
SanDisk Extreme 256microSDXC UHS-I Hafıza Kartı
Kargo ücretsiz
Kargo ücretsiz Show Less

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

28 yorumlar

  1. Kubilay Sağır

    Merhaba kolay gelsin viofo a129 aldım bu cihaz için Samsung evo plus 256 GB takmak istiyorum ama uygunmudur bilemedim yardımcı olursanız sevinirim

    • Merhaba Kubilay Bey,
      A129 modeli, 256 GB hafıza kartı desteğine sahiptir. Kullanabilirsiniz.

      • 70 mai pro arac kamerasi aldim birde 64 gb evo+ hafiza karti aldim ama sd karti taktikta sonra format olayindan sonra sd kartin 10 la.ilgili bir uyari geliyor ceviri yaptigimda yetersiz sd gibi bir uyari veriyor sorun ne acaba bos yere mi aldik hafiza kartini

        • Merhaba Melih Bey,
          Samsung evo plus ile Samsung evo + farklı kartlardır. Kartta plus yerine artı işareti varsa düşük hızda olan modelidir. Eğer plus yazan modeliyle bu sorunu yaşıyorsanız kartınız sahte veya arızalıdır.

      • Üstad
        İp kamera Xaomia 1080 HD kamera aldım 64 GB destekleme sağlıyor , hangi sd kartı önerirsiniz. Teknik bilgilerde yazma hızı ile alakalı Bilgi mevcut değil . Teşekkür ederim .

  2. merhaba;
    araç içi kameraya kingston 32 gb class 10 sd cart aldım. cihaz bir türlü açılmıyor. yani açıldığında ekran beyaz olarak görülüyor. hiç bir şey görünmüyor. satıcıyı aradığımda sd karttan kaynaklı diyor. son olarak neyi denememi önerirsiniz. yoksa sd kart masrafı kameranın fiyatını gececek deneye deneye. süresi gecmeden de iade yapmam gerekiyor

  3. merhaba banggood dan eken h9r modelli aksiyon kamerası satın aldım 1080p 60 fps çekim yapmayı düşünüyorum ama sd kart konusunda karar veremedim elimde samsung evo plus 32gb u1 kart var yanılmıorsam 20 mb/s yazma hızı var yenisini almalımıyım almalıysam ne almalıyım çok pahallı olmaz ise mutlu olurum ve 32 gb yeterli şimdiden teşekkür ederim 😀

  4. Uğur özşimşek

    kitvision observer 1080ip dashboard car camera wi-fi ve gps özellikli aldım. Kullama kılavuzunda max 32 gb a kadar micro sd card takabilirsiniz diyor ama kartın özelliklerini . Hızı önemlimi? Evo karlar var vs. Bilgi verirseniz sevinirim.

    • Merhaba Uğur Bey,
      1080p kameralar için hız çok önemli değildir. Ancak döngüsel kayıt yapıldığı için kart seçimi önemlidir. Samsung Evo Plus modellerini tercih etmenizi öneririm. Döngü kayıt yapan cihazlarla en uyumlu kart budur.

  5. Atakan Karadere

    kolay gelsin Anytek A7 araç içi ayna yol kayıt cihazı aldım bunun için uygun micro sd kart ne olmalı acaba ayrıca kartı takınca ekstra bir ayar gerekiyor mu yoksa doğrudan kayda girer mi? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    • Merhaba Atakan Bey,
      Maximum 64 gb kart destekliyor. Samsung Evo Plus u3 hafıza kartı tercih edebilirsiniz. Kartı kameraya taktıktan sonra ayarlara girin. En sonlarda bulunan format seçeneğiyle kartı biçimlendirin.

  6. Hakan altundağ

    Sjcam m20 4k kamera aldım ayarlarını yapamıyorum doğada kullanacağım titreşimi en aza nasıl indirebilirim ve net nasıl izleyebilirim televizyonda yada bilgisayarda

  7. Merhaba,
    Bütçem doğrultusunda Kingston’un 4K Kameralar için yeni çıkardığı 64 GB KINGSTON CANVAS REACT SDXC HC CLASS 10 100/80 MB/S modelini almayı düşünüyorum. U3 standartlarında. Sizce 64 GB yeterli gelir mi? Şuan 110 TL’ye satılmaktadır. 64GB mi 128GB mi kararsız kaldım ama bu modelde 128lere çıkınca bütçe baya artıyor. Kameram: Blueskysea B1W modelidir.

    • Merhaba Levent Bey,
      Bahsettiğiniz kart hakkında maalesef bilgi ve tecrübem yok. Yanlış yönlendirmek istemem. B1W modeli maximum 64 GB kart desteklemektedir.

  8. Merhaba Aykut bey A129 cift kamera aldım hafıza kartı alıcam ama sizin görüşünüz nedir 512 Samsung evo plus desteklermi şimdiden teşekkürler.

  9. kucuk ekransiz olan kamera aldm elimde 2gb hariza karti vardi onu taktim kayit yapiyor. 300 mb bolumler halinde vodeolar var ama acilmiyor.

  10. Merhaba Aykut Bey. Dark AT6 araç içi kamera sistemini aldım. Kart seçiminde kararsızlık yaşıyorum.
    Cihaz döngüsel kayıt yapıyor. High Ebdurance özellikli kart mı almalıyım. Bunların fiyatı pahalı. Yoksa Samsung Samsung EVO Plus 64GB olur mu?Bir de LEXAR 64GB microSDXC UHS-I U1 bu model var. Yardımcı olursanız sevinirim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir