100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Eken H9 / H9R Aksiyon Kamerası Detaylı İncelemesi

20160401_224111_Richtone(HDR)

Aksiyon kamerası piyasasında oldukça farklı isimlerde, oldukça benzer modeller mevcut. Aksiyon kameraların genel özellikleri ve görünüşleri aynı oluyor. Eken H9 modeli, en çok taklidi üretilen SJ4000 modeline göre biraz daha farklı görünüşe sahip. 8 farklı renk seçeneği ile satılıyor. 4K çekim kalitesine sahip(sanal büyütme), sunplus 6350 chipset, ov4689 cmos kullanıyor. Dahili wifi özelliği mevcut. 170 derecelik çekim açısı var. Ayrıca cihazın Türkçe dil desteği mevcut. Eken H9 modelini araç kamerası olarak kullanamıyoruz. Şarj ile kayda başlayıp, şarjın bitmesi ile kaydı durdurma özelliği mevcut değil. Bu cihaz daha çok motorlu kullanıcılar ve sporcular için uygun görünüyor.

No coupons found.
No coupons found.

Eken H9R

H9 modelinin uzaktan kumandalısı da bulunuyor. Kumandalı modeli H9R olarak geçiyor. H9R modeli H9’a göre yaklaşık 10 dolar kadar daha pahalıya satılıyor. H9R modelinin satın alma linklerini de incelemenin altında paylaştım.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Sunplus 6630 chipset 4K (4096 x 2160 @ 10FPS), 2.7K (3264 x 2448 @15 FPS), 1080P (1920 x 1080 @30,60 FPS ) , 720P (1280 x 720 @60,120FPS)
OV4689 CMOS 64 GB micro SD kart desteği
170 derece lens açısı 950 mah batarya
65 gr ağırlık 8 renk seçeneği
HDMI Micro USB bağlantısı
Wifi Time lapse

DESTEKLEDİĞİ ÇÖZÜNÜRLÜKLER

4K – 15 fps 1080p -30 fps
2.7K – 24 fps 720p – 120 fps
1080p – 60 fps 720p – 60 fps

WIFI ÖZELLİĞİ

Cihazın yanında bulunan aşağı yukarı tuşlarından, aşağı tuşuna bastığınız zaman wifi açılıyor. Cihaza bağlanmadan önce aşağıya linklerini eklediğim uygulamayı telefona kuruyoruz.
Android için uygulama
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eken.icam.sportdv.app
IOS için uygulama
https://itunes.apple.com/us/app/ez-icam/id1012728327?mt=8

Telefonla “ICAM-H9” bağlantı noktasını bularak bağlanıyoruz. Şifre ekranına “1234567890” rakamlarını giriyoruz. “Ez iCam” uygulamasını açıyoruz. Uygulamanın Türkçe desteği mevcut. Sağ üstten cihaz ekle diyerek cihaza bağlanıyoruz.

Wifi üzerinden cihaza bağlanınca;

  • Kameranın görüntüsünü telefona yansıtabilir,
  • Ortam ışığı ayarlarını yapabilir,
  • Video başlatıp/durdurabilir,
  • Fotoğraf çekebilir,
  • Çektiğiniz video ve fotoğrafları telefona indirebilirsiniz.

KAMERANIN ARTI YÖNLERİ

  • Kameranın tuşları diğer aksiyon kameralarına göre kaliteli,
  • Fiyatına göre oldukça iyi bir model,
  • Aparatlarının üniversal olması aksesuar bulmayı kolaylaştırıyor.

KAMERANIN EKSİ YÖNLERİ

  • Kameranın batarya değişim kapağı çok kalitesiz. Kapağın herhangi bir açma kapatma kilidi yok. Tırnakla çekince geliyor. Kapsız kullanımda fazla sallantıda düşebilir gibi görünüyor. Ayrıca ön kısım hariç plastik kalitesi diğer aksiyon kameralarına göre düşük.
  • Su altı kabını açmak için çok kuvvet gerekiyor. Üzerindeki kilit mekanizmasını beğenmedim. Açmak için en az 3 parmakla çok sert şekilde asılmak gerekiyor.

H9 FOTOĞRAFLARI

20160401_224111_Richtone(HDR) 20160401_224204_Richtone(HDR)20160401_224228_Richtone(HDR) 20160401_224313_Richtone(HDR)20160401_224637_Richtone(HDR)

SES KALİTESİ

Ses kalitesini sjcam aksiyon kameraları ile kıyasarsam, H9’un ses kalitesini daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Videonun arkasında anlamsız hışırtı ve uğultular daha az (yok değil). (4k video açıklamasını okuyunuz.)

4K VİDEO ÇEKİMİ

Kamera 4k video çekim kalitesine sahip. Ancak bu gerçek 4K çekim değil. Sanal büyütmeyle video boyutları 4k’ye yükseltiliyor. 4k 15 fps veya 4k 10 fps video kaydı yapabiliyor. Ancak 4k 15 fps görüntünün kimseyi tatmin etmeyeceğini düşünüyorum. 4k video çekmek isteyenler için bu cihaz yetersiz.

AKSESUARLARI

Aksiyon kamerasının yanında sahip olmak isteyeceğiniz neredeyse tüm aksesuarlar mevcut. Kamerayı sipariş verirken yanında extra batarya ve vakumlu tutucu almanızı öneririm.

BATARYA SÜRESİ

Testlerim sırasında 1080p 60fps kalite ile ekran koruyucu açık şekilde 1 saat 10 dakika kayıt yaptı.

ÇEKİM TESTLERİ

4K 15 FPS

2.7K 24 FPS

1080p 60 FPS

1080p 60 FPS

GÜVENİLİR SATIN ALMA LİNKLERİ

Eken H9 / H9R aksiyon kamerası artık kolaylıkla Türkiye’de bulunabiliyor. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Trendyol’dan istediğiniz renkte sipariş verebilirsiniz.

No coupons found.

GÜMRÜK KONUSU
Banggood üzerinden gümrük vergisini karşılayan kargo seçeneğiyle sipariş verebilirsiniz.. Satıcı firma yani Banggood, vergileri sizin adınıza ödeyecek. Gümrük vergisi dahil sistemden faydalanmak için siparişlerinizi “Turkey direct mail” veya “Türkiye hızlı kargo” seçeneğiyle vermeniz gerekmektedir.
Daha önce Banggood’dan alışveriş yapmadıysanız önce Banggood’dan nasıl sipariş verilir? başlıklı konuyu okumanızı öneririm. Ayrıca A129’un gümrük vergisini kapsayan seçenekle nasıl alınacağını baştan sona kadar videolu anlatım olarak hazırladım.
No coupons found.

Daha önce Aliexpress’den alışveriş yapmadıysanız “Aliexpress’den nasıl alışveriş yapılır?” konusunu ziyaret etmenizi öneririm.

Aliexpress’de tek ilanda bir çok opsiyon olduğu için farklı farklı link ekleyemiyorum. İlandan tüm model renklere ulaşabilirsiniz. H9R modeli de linkte mevcuttur. İlandaki H9 ücretsiz takip kodlu olarak gönderilmektedir. Ortalama ulaşma süresi 15 gündür.

No coupons found.

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

183 yorumlar

  1. hem arabada hemde dışarıda kullanmak amacı ile bu ürünü almak istiyorum merak ettiğim bir konu var aracın kontağını açtığımızda kendiliğinden kayda başlıyormu ve kontağı kapattığımızda kaydı kesiyormu xiami araç kamerası şu an 59 dolar ama onuda sadece arabada kullanabiliriz

    • Merhaba Taha Bey,
      Eken h9’da araç kamerası modu mevcut değil.
      Sj4000 wifi, sj5000 serileri, sj7000 wifi, sjcam m10, soocoo f23, f68 modellerinin testlerini gerçekleştirdim. Bu cihazlarda araç kamerası modu mevcut. Wifisi en uygun fiyatlısı Soocoo f23 modeli, wifi istiyorsanız en uygun fiyatlısı sj7000 wifi modeli.

  2. aykut bey merhabalar,
    Öncelikle emekleriniz için teşekkürler, çok faydalı içerikler sunuyorsunuz
    Youtube kanalınızda birkaç videoya da yazdım ancak burayı sonradan farkettim buraya yazmam daha uygun olur diye düşündüm
    Gece çekimlerinde sanırım biraz zayıf kalıyor bu kamera siz ne düşünüyorsunuz, Motosiklet üzerinde ve günlük kullanmayı düşünüyorum. Birde kameranın titreşim mevzusu nasıl
    Wi-Fİ li bu özelliklerde başka bir kamera önerir misiniz yoksa bu fiyata bu kamera alınır mı,
    Wi-fi li günlük ve gece çekimlerinde güzel görüntü sunabilen bir kamera arıyorum ancak modeller arasında kayboldum. yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler

    • Merhaba Erman Bey,
      Öncelikle geç cevabım için kusura bakmayın. Mail üzerinden sorularınızı cevapladım. Yorumu okuyacak kullanıcılar içinde buradan yazıyorum. Eken h9 benim çok beğendiğim bir cihaz değil. 4k 15 FPS kesinlikle kullanılacak bir çözünürlük değil. Cihazın genel kalitesi düşük, su geçirmez kabın sıkıştırma kısmı kısa zamanda sorun çıkaracak gibi görünüyor.
      Önerim çok daha üstün olan F68 modeli olacaktır.
      https://www.kamerarehberi.com/f68-wifi-4k-aksiyon-kamerasi-novatek-96660/8511

  3. Aykut hocam paylaşım lariniz için tşk. Öncelikle kamerayı doğada ve su altında kullanacam lazim olursa aracta da kullanabilirim. Çok ucuz yada çok pahali bişey aramiyorum orta segment görüntüsü güzel ve özellikleri olan ve birde gümrüğe takilmayacak bisey bakiyorum.Bir haftadır araştırıyorum eken H9 niyetleniyordum sonra h8 beğendim sonra baktım surekli farklı modeller karsima çıkıyor bu da kafami karıştırdı. h3,h8,h3r,h8r, h9r bunların arasında ne gibi farklar var. Bilginiz varmı varsa hangisini önerirsiniz? Sj serisi nasıl? Birde F68 wifi 4k, eken ve sj serisinden dahami kaliteli ? Siz Hangisini Tavsiye eder siniz?

    • Merhaba Metin Bey,
      Oncelikle tesekkur ederim. Eken h9 modelinin incelemesini yaptim. Ben cihazi begenmedim. Eken’in diger serilerinin incelemelerini yapmadim. O yuzden bir sey diyemiyorum onlar icin. Sjcam serisi isim yaptigi icin fiyatlari oldukca yuksek. Sjcam’in birebir taklitleri uygun fiyattan satiliyor ancak biraz performans istiyorsaniz en az sj5000x modelini almanizi oneririm. Bu cihazin fiyati 115 dolar. Bana acikcasi pahali geldi. Ayni ic bilesenleri kullanan sizin de sordugunuz f68 modeli suanda indirim koduyla 71.99 dolara alinabiliyor. Benim suan favori cihazim f68. F68’le sj5000x’i karsilastiracak olursak tek eksik yonunun sjcam’in guncelemeyle bir kac ozellik eklemis olmasidir. F68’le sj5000x’in gece karanlik ortamda yaptigim testlerinde f68 kesinlikle daha iyi performans sergiledi, bunu da eklemek isterim.

  4. Selamlar.
    Öncelikle paylaşımşarınız için teşekkürler.
    EkenH9 kullanıyorum. Büyük bir beklentiyle almadığım bir ürün olduğu için bence yeterli.
    Size sormak istediğim, kamerayla çekim yapmaya başladığım zaman farkettim ki 10 ar dakikalık parçalarla çekiyor. Bu ayarlanabilir bir durummudur.
    Örneğin çekimi başlattığımda tek parça 25 dakika çekim yapılamıyormu?
    Teşekkürler.

    • Merhaba Faruk Bey,
      Looping recording diye geçen kısımdan bunu ayarlayabilirsiniz. Dosyaların boyutu büyük olduğundan parça parça kayıt yapması videoyu yüklemenizi ve işleminizi kolaylaştırır. Yine de bölmek istemiyorsanız looping recording kısmını kapatırsanız tek parça şeklinde kayıt yapacaktır.

      • Çok teşekkür ederim. Haklısınız parça parça çekmek belki işlemeyi kolaylaştırır ancak öğrenmem gerektiğindede tek parça çekebilecek olmam güzel. Tekrar teşekkür ederim.

      • (eken h9) looping recording kısmını kapattım hala bölüyor videoları bu sefer biraz uzun süreli bölüyor sanırım yardmcı olurmusunuz Birde videoları bölerken geçişlerde saniye kaybedermi ?

  5. ACİL YARDIM ARKADASLAR EKEN H8R YENI ALDIM AMA ANLAMSIZ SEKILDE KILITLENDI.ACIYORUM SUREKLI SES CIKARTIYO VE ARKA EKRANA GORUNTU GELMIYO.COZEMEDIM BIR TURLU

  6. Merhaba Aykut Bey

    HR9 aldım ancak wifi bağlantısı kuramıyorum. Wifi düğmesine bastığım halde sürekli aranıyor diyor ama bağlanmıyor. Bir yerde hata mı yapıyorum acaba? Şimdiden teşekkürler.

  7. Merhaba Aykut Bey

    HR9 aldım ancak wifi bağlantısı kuramıyorum. Wifi düğmesine bastığım halde sürekli aranıyor diyor ama bağlanmıyor. Bir yerde hata mı yapıyorum acaba? Ezicam diye bir uygulama kurdum. Telefonumu wifi dağıtıcı hale getirdim ama olmuyor. Şimdiden teşekkürler.

    • Telefonu wifi dagitici haline getirmeyecekseniz. Kameranin wifi ozelligini açınca telefondan wifi aglarini aratacaksiniz. Kameraya baglanacaksiniz. (Modeme baglanir gibi)

  8. MERHABALAR. RİCA ETSEM BANA VİDEO DÜZENLEME PROGRAMI ÖNEREBİLİR MİSİNİZ ?

  9. Merhaba bende bu kamerayı gördüm birkaç gün önce fakat sorusturdugumda olumsuz şeyler duydum çok ısınıyormuş kask apratı iyi değilmiş gibi ben bu kamerayı alıp bisiklet kaskima takip bisiklet vlog cekecğim ama bunlar beni biraz korkuttu ve aliexpressten uyguna alınan bazı h9larin da wi-fi si calismiyormuş siz uzun süreli kullandınız ve bana ne dersiniz butcem en fazla 150 tl olabilir ve wi-fi özellikli bir kamera olursa iyi olur.

  10. Hıdır Ayyıldız

    Arkadaşlar, bende de h9 kamera var. Ancak sarjı full olmasına ragmen kendi kendine kapanıyor. Ekran koruyucuyu kapattım, ekran sürekli acık olsun diye aynı sekılde sorun devam ediyor. Bataryasını değiştirdim baska batarya taktım yine sorun devam ediyor. Kayıt etmeye başlıyor 2-3-4 dk sonra kendi kendine kapanıyor. Tekrar açtığım zaman 2-3-4 dk lık kaydı da siliyor, kaydetmiyor. Sorunun çözümünü bilen varmıdır?

    • Ali Sabri Sır

      Merhaba aynı sorun bendede mevcut yazılım sürümüde güncel fakat sorun hala devam ediyor. Geçenlerde yeni bir class 10 sd kart sipariş ettim geldiğinde deniyeceğim sorun acaba karttan kaynaklı mı diye sizde sorunu çözerseniz yazabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir