100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Döngüsel Kayıt Nedir?

Araç kameralarında sık sık karşılaştığımız “döngüsel kayıt” terimini açıklamaya çalıştım. Oldukça basit bir özelliktir. Ancak anlatımı biraz kafa karıştırıcı olabilir.

Araç kameraları, SD karta kayıt yapar. Hafıza destekleri kısıtlı olduğu ve video boyutları da büyük olduğu için sürekli olarak döngü şeklinde eski kaydı silip, yeni video kaydederler.

Araç kameraları parçalı kayıt yapar. 1-3-5-10-15 dakika gibi isteğinize göre videoları parçalayabilirsiniz. Örnek olarak; 3’er dakikalık parçalar halinde kayıt yapmak için ayarladıysanız 60 dakikalık süreyi, 20 adet 3 dakikalık video olarak kayıt eder.

Kart kapasiteniz 60 dakika ise ve 60.dakikayı bitiriyorsanız, kameraya elle müdahale etmenize gerek kalmadan eski video kayıtlarının üzerine yeniden video yazmaya başlayacaktır. 60 dakikalık videoyu bir seferde silmez. Yukarıda anlattığım video parçalama 3 olarak ayarlı ise, 3’er dakikalık videolar silip üzerine yazmaya başlar. Kameranızda her zaman geriye dönük olarak kart kapasiteniz kadar video kaydı bulunmaktadır.

Döngüsel kayıt özelliği olmayan araç kamerasına hiç denk gelmedim. Kameranın ayarlarında “loop record” veya “döngüsel kayıt” başlığı altında dakika ayarlarını bulabilirsiniz.

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

24 yorumlar

  1. Aykut bey merhaba.uzun zamandir uygun fiyata iyi bir kamera ariyordum.aliexpreste novatek 96223 FH05 cipsetli bir arac kamerasinda karar verdim siparisi verdikten sonra 15 gun icinde elime ulasti.bu cipset hakkinda dusunceleriniz ve deneyiminiz varmi.paylasirsaniz sevinirim

  2. Aykut bey jansite newest 5.0 fhd 1296p car recorder ar c kamerasi aldım yalnız döngüsel kayıt yapmıyor. en son samsung evo 32 gb sd kart aldım döngüsel kayıt yapmak için ne yapmam lazım selamlar .

    • Merhaba Hüseyin Bey,
      Aldığınız cihaz Xiaomi Mijia’nın farklı versiyonuna benziyor. Ayarlarında loop record seçeneği varsa aktif edin. Eğer yine olmuyorsa cihazdan kaynaklı problem olabilir. Tercih ettiğiniz kart en uyumlu kartlardandır.

  3. aykut bey slm benim arac kameramda 32 lik micro cd var ara ara biçimlendiriyorum bazen windows biçimlendirmeyi tamaeldi mladı uyarısı alıyorum ve kart çöp oluyor yenisini alıyorum bi müddet sonra o da aynı oluyor bi defasında kartı telefona taktım biçimlendirme lazın dedi okeyledim düzeldi pc ye taktım ordada düzeldi kullanmaya devam ettim bi müddet sonra aynı hata yani 3 ayda bi kartmı almamız lazım yoksa bu sürekli kayıt yapan cihazlar için ayrı bi hafıza kartımı var tşklr..

  4. Aykut bey merhaba; Toshiba 32 lik kart kullanıyorum. Cihaz kamera kaydını döngüsel kayıtla 3 dakkalık kayıt yapıyor. Hafıza kartını çıkarıp PC ye taktığımda görüntüleri seyrettiğimde, hızlandırılmış videolar şeklinde açılıyor. Videoları hızlandırılmış olması cihazdan mı, karttanmı kaynaklanmaktadır.

    • Merhaba Erol Bey,
      Kameranızda time lapse özelliği varsa kapatın. Yoksa; video oynatıcı olarak vlc player yükleyin. Videoları açmadan önce bilgisayara kopyalayın.

  5. Carup marka arac kamerası aldım kayıt yapmıyor sd kart takılı bılgıseyarda baktım bellek bos hala neden acaba

    • Merhaba Soner Bey,
      Kamera hakkında maalesef bilgi sahibi değilim. Genel önerilerde bulunabilirim. Kart kapasitesi belirtilen değerler aralığında olmalıdır. Çok düşük kapasite veya desteklediği maximum kapasite üstünde kart varsa kayıt yapmaz. Ayrıca kameraya kartı takınca ayarlardan kartı biçimlendirin.

  6. Aykut bey ; döngüsel kayıt meselesini açıkladığınız için teşekkür ederim,kamerada döngüsel kayıt kısmı kapalı yazıyordu.böylece devamlı kartı sıfırlama yapmam gerekiyordu.şimdi döngüsel kayıdı 3 yaptım bundan sonra demekki ilk kaydettiği 3dk lık vidyoyu silip yerine yeni kayıt yaptığını alıcak.yani ilk giren ilk çıkar mantığıyla kayıt yapıcak.bu arada kameram aksiyon kamerası ve aracıma takmıştım.teşekkürler paylaşımınız için.

  7. Erdinç Hoşgören

    Merhaba. Sitenizi incelerken anytek g66 ürününün istediğim özelliklerde olduğunu görerek maxitekno üzerinden aldım. Montajını dün yaptım ve kullanışlılık,görüntü kalitesi açısından gayet iyi bir ürün. Ön camda sürekli duracak bir ürün için erime ve deformasyon açısından en ideal malzeme metal ve cihaz bu açıdan da gayet kaliteli. Ancak şarjla ilgili sıkıntım var:Kılavuzunda sadece çakmak soketinden ve pc üzerinden şarj olur diyor ancak şarj olmadı. Cihazın etiketine dayanarak 5v 2A şarj aleti ile de denedim ancak şarjı 1 dakikadan az bir süre geçtikten sonra şarj az sinyali veriyor. Şarja takılıyken pil sembolü de yanıp sönmüyor ve sabit kalıyor. Sizce bende mi bir hata var yoksa 200 mAh pilin kapasitesi bu kadar kısa mıdır?(site açıklamasında 400 mAh,kılavuzda 200 mAh) park halindeyken sarsıntı ve müdahale sonucu kayda başlama özelliği olan bir cihaz için bu ciddi bir sorun. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

    • Merhaba Erdinç Bey,
      Anytek ürünlerinin tam şarj olması gerçekten çok uzun sürüyor. Şuanda Anytek T900 incelemesi hazırlıyorum. Kamera 2.günden sonra tam şarj oldu. Şarj için biraz daha zaman vermelisiniz. Ancak yine de uzun süreler açık kalmayacaktır.

  8. Aykut bey iyi akşamlar sizin tanıtımınızla aliexpress den anytek t900 marka ürünü aldım.Emeklerinize sağlık.yalnız bu ürünü kendi aracının aynasının üstüne takmak istemiyorum.bu ürün için bir oem dikiz aynası arka paneli almak istiyorum.Sizin bir tavsiyeniz varmı?
    Ben bir ürün buldum. 86.06 liraya.”OEM dikiz aynası arka plaka paneli + İç ayna braketi araba dvr’ı yerine kayış” başlıklı bir ürün buldum.aracım daihatsu terios 64 numaralı seçeneğini sipariş versem diyorum.

  9. Mrb Aykut bey pıranha arac ıcı kamera aldım 32gb lıkta sandısk hafıza kartı taktım fakat dongusel kayıtta 3 er dakıka olarak ayarladım ama hafıza doldugunda bı oncekı kaydı sılöıyor ve hafıza dolu dıyor neden acaba

    • Merhaba Bekir Bey,
      Bir çok sebebi olabilir. Kullandığınız kart döngüsel kayıtla uyumlu değil. Videoların tarihlerine bakmanızı öneririm. Tarih/saat hatalıysa da dediğiniz durum yaşanabilir

  10. Merhaba Aykut bey,
    Aracımda novatek araç içi ı kamera var. kamera kendiliğinden kayıtları doldukça siler mi. Aracı çalıştırdığımda kilitli dosyaları silin şeklinde yazı çıkıyor ve daha sonra görüntü var ancak kayıt yapmıyor. Ne yapmam gerekiyor. Şimdiden teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir