100 TL İndirim
Aye Store Araç Takip Sistemi
İndirim kuponu
Aye Store Araç Takip Sistemi
Ücretsiz kargo
Ücretsiz kargo Show Less

Araç Kamerası Montajı

Fotoğrafların üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz. En sonda video bulunmaktadır. Eğer aracın tavanı çok sıkı ise kabloyu tavanın içine takamayacağınız için fazla kabloyu direksiyonun alt kısmında toplayın. aşağıdaki anlatımdaki aracın tavan kısmında boşluk olduğu için fazla kablonun hepsi oraya sıkıştırılmıştır. Aracımın kirliliği için kusura bakmayın.

1
Şarj cihazını çakmaklığa veya 12v güç çıkışına bağlıyoruz.
2
Kablolar ayağımıza takılmasın diye direksiyonun altında bulduğumuz boşluklara iyi tutturacak sürücü kapısına kadar getiriyoruz.
3
Kapı lastiklerinin içerisine sokarak direğe kadar kabloyu çıkarıyoruz
4
Kabloyu lastiğin içinde güzele sokuyoruz.
5
Tornavidaya bez sararak lastikleri kaldırabilirsiniz. Lastikler sert veya hava soğuksa lastiği tırnakla açmaya çalışırsanız zorlanabilirsiniz.
6
Lastikler sert olduğu için tornavidadan yardım alıyorum.
7
Kablonun lastiğin içine sokulmuş hali.
abb
Kabloyu direkten ön cama doğru getiriyoruz.
8
Kabloyu tavan ile camın arasına sıkıştırarak aynaya kadar getiriyoruz.
9
Bu aşamada cihazı şarja takıp en iyi görüntünün nereden alındığına, sileceğin kameranın yerini temizleyip temizlemediğine, HGS’nin görüntüye girip girmemesine dikkat ederek kamerayı takacağınız yeri seçiniz.
11
Kameranın dışarıdan görünümü

10 12

Sigorta kutusuna bağlantı yapmak için;

 

Hakkında Aykut Ezer

Araç kameralarına kişisel merakım yüzünden yabancı kaynaklarda bilgi edindikten sonra, araç kamerası hakkındaki bilgilerim daha fazla insana ulaşabilsin diye kamerarehberi.com'u oluşturdum ve 5 yıldır kamerarehberi.com için aktif olarak inceleme hazırlıyorum. Araç kamerası incelemelerinin yanında ip kamera ve aksiyon kamerası incelemeleri de yapıyorum. Kendi aracıma Viofo A129 çift kameralı modelini almış olsam da inceleme için sürekli farklı kameralar kullanıyorum.

68 yorumlar

  1. Aykut bey merhaba; daha önce de sizden fikir alışverişinde bulunmuştum. Tavsiyeleriniz üzerine A118C modelinden satın aldım, elime ulaştı. Mutlaka konularda değinmişsinizdir ama tam net cevabı bulamadım:
    1- Hangi SD kartı tavsiye ediyorsunuz, 64 GB’lık desteği mevcut mu, ayrıca kartın bir özelliği (class ?) olması gerekiyor mu?
    2- Montaj konusunda bir elektrikçi ile görüştüm, net bir bilgi vermedi ancak montajı yapabileceğini söyledi. Doğrudan aküden mi, yoksa sigortadan mı güç alınması gerekiyor? Yanlış iş yaptırmak istemiyorum. Araç çalıştığında kayıt başlasın, stop edince dursun istiyorum. Bununla ilgili nasıl yardımcı olursunuz?

    • Merhaba Atakan Bey,
      Öncelikle kameranız hayırlı olsu.
      1. Kamera desteği 32 GB, ancak 64 GB ile çalıştığını söyleyen kullanıcılar var. Karta ve şansa bağlı gibi. En sağlıklısı 32 GB class 10 kart ile kullanmanız olacaktır.
      2. Aracın tesisatı ile hiç oynamadan direk olarak çakmaklık girişine bağlayın. Aracınız kontak takılı değilken güç vermiyorsa, istediğiniz şekilde araç çalışında kayıt başlar, araç kapanınca kayıt sonlanır.

  2. Merhaba, sizin yorumlarınıza dauanarak çift kamerali modeli sipariş vermek üzereyim. Yalnız aklıma takılan 2 soru var,
    1 – Arka kamera montajını nasılm yapacağım, kabloları nasıl öne kadar getireceğim ( aracın sedan)
    2 – Arka kamerayı geri görüş olarak kullanmak istiyorum, cihazın ekranı zaten küçük ekran 2 ye bölmeden sadece arka tarafı gösterir mi acaba?

    • Arka camdan aracin direklerine, direkten en on direge ve oradan on cama getirmeniz gerekiyor. Aracinizin plastik aksami cok sikiysa ses sistemi montajı yapan yerler kolaylikla baglayabilir. 1.5 inc’lik ekranla geri gorus kamerasi olarak kullanmaniz cok zor. Ayri cihaz ayna arkasina monte edilecegi icin her seferinde dikiz aynasini duzeltmeniz gerekir.

      • Cevabınız için teşekkür ederim. Çift kamera olayından vazgeçeyim bari dediğiniz gibi ekran aşırı küçük. Dikiz aynası düzeltilmesinden bahsetmişsiniz, aracımın dikiz aynasının altında gece uzun kısa far özelliği için orjianal olarak bulunan kamera var. Araç kamerası bunun da altına yerleştirilecek baya bi çirkin görüntü olacak anlaşılan. Peki bu yabancı sitelerden değil de Türkiyede satılan modellerden önereceğiniz hiç model yok mu acaba?

  3. Aykut Bey merhaba;

    Size bir sorum olacak.
    Bazı yerlerde sigorta panelinden montaj yaparken fuse holder ile arka cam sileceğine bağlarken direk dişi çakmaklık kullanarak yapmış bazısı da araya 12 voltu 5 volta dönüştürücü adaptörle yapmış. Adaptörde zaten usb olduğu için direk bağlantı yapmış.
    Yani sadece dişi çakmaklık kullanılarak montaj yapınca 12 volt gelmez mi?
    Bunu 5 volta düşürmek mantıklı değil mi?
    Muhtemelen bu a118clerde filan bir koruma vardır bununla iligili.

    • Merhaba Aykut Bey,
      Kameranin adaptoru 12 voltu 5 volta dusurur. Yani disi cakmakliga kameranin orjinal adaptoru takildigi zaman dusurme isini adaptor yapacaktir. Cakmakliga takmaktan hicbir fark yoktur. Kameranin orjinal adaptoru aradan cikarilmadigi surece 5 volt enerji verecektir. Kablo kesilip direk baglanirsa cihaz enerji geldigi anda yanacaktir.

      • Teşekkür ederim. Peki sigorta panelinden arka cam sileceğinden alırsak 15 amper (add a fuse/ fuse holder ile 10 amper artı 5 Amper şeklinde olacak) ama römork sigortasından alırsam direk 5 amperlik tek sigorta ile halledeceğiz.
        A118c modeli 3,8 amper mi bir bilginiz var mı?
        Ve hangi sigırtadan almak daha mantıklı sizce, arka cam sileceği mi yoksa römork mu? Ve römork aynı silecek gibi sadece kontaklamı çalışır? Kafam karıştı yardımcı olur musunuz?

  4. Bu kameradan bir adet söylemek istiyorum yurt dışından ancak 1 Ocaktan sonra 30 Euro üstü alışverişler vergilendirilecekmiş.Şimdi söylesem ürün ocaktan sonra girse 2016 yönetmeliğine göre mi vergilendirecek yoksa 2017’ye göre mi?

    • Herkes bizi etkileyecek mi, urunlere vergi mi odeyecegim diye sormus. Yasada gorunene gore vergi cikacak. Ancak soyle bir sey var; bu zamana kadar 75 euro gumruk limiti takip edilmiyor, 250 dolarlik kamera da gumruksuz geliyordu. Simdi eger limit 30 eruoya dusurulmus ama baska hicbir calisma yapilmadiysa gumruk vergisi odeme isi yine sans olacak.

  5. deniz yılmaz

    merhaba a118 kameram geldi ilk fırsatta montajını yapacağım çakmak girişi çoklayıcı kullanmayı düşünüyorum. Yani aracın ana çakmaklık girişinden kamera ve gerektiğinde telefon şarjı alacağım. aracın ana çakmaklık girişi yeterli olurmu iki cihazı aynı anda kullanmak için. aynı anda sadece birisi için yeterli olacaksa sigorta kutusu seçeneğini değerlendireceğim teşekkürler

    • Telefon şarjı ve a118 max 4 amper çekecektir. Çakmaklıklarda yanlış hatırlamıyorsam 15 amper sigorta bulunuyor. İki cihazı beslemek için yeterli olacaktır.

  6. Aykut bey merhaba, videodan çok bilgilendim teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı. Benim kamerada 4 çıkış ucu var. Biri AV, İkincisi GRD (-), diğer ikisinin ise ucunda sigorta var ve birine acc, diğerine B+ yazmakta, ACC be b+ nedir biliyormusunuz biri + ise diğeri ne olabilir, teşekkür ederim.

  7. Merhaba

    A118c kamera aldım. Cakmaklıktan yapmak istedigimde aracımın sigortası atıyor sürekli. Farklı birşey taktıgımda atmıyor. Buradan kameranın cakmaklık basliginda sıkıntı oldugunu düsünüyorum. Kameranın cakmaklıgı baslıgını farklı olarak nasıl kullanabilirim ki sigorta atmasın?

  8. kemal yücesan

    Ben denedim çok iyi sonuç veriyor,powerbankı bağladım kablolardan kurtuldum devamlı çekim yapabiliyor istediğiniz zaman kapatabiliyorsunuz,kamera çok az akım çektiği için uzun süre kullanabiliyorsunuz,10000 ma lik güç kaynagını 39tlye aldım söküp takmakda çok kolay,uzun kablolarlardanda kurtulursunuz,kolay gelsin. video ve resim nasıl eklerim.

  9. Aykut kardeşim öncelikler verdiğin bilgiler doğrultusunda sana teşekkür ediyorum. Yılmadan usanmadan herkese de cevap yazmışsın. A119 Gpsli modeli için stoğa girmesini bekliyorum.Bu çok uzun sürer mi ? Diğer sorumda ben 5000lik bir powerbank kullnarak cihazı kullanmayı düşünüyorum. Powerbank araba çalıştığında hem dolum yapacak hemde kamerayı çalıştıracak arabayı stop ettiğimde de kamera powerbankten güç alarak gece de kayıt yapacak. Sizce de böyle bir bağlantı mümkün mü?
    Sabaha kadar powerbankten beslense ne kadarlık bir güç tüketimi olur.Bunun bilgisine nasıl ulaşabiliriz

    • Gearbest ürün tedariğinde sorun yaşadığı için fiyatları yukarı çekti. Kısa vadede indirimli olarak Gearbest’den alamazsınız. Şuan en uygun fiyata Zapals veriyor. Zapals’dan satın alabilirsiniz.
      20000 mah power bankla 40 saat civarı kayıt yapılabiliyor. 5000 mah power bank (eğer gerçekten o kadar verebiliyorsa) max 10 saat kayıt yapar. Power banklar araç şarjıyla hemen doldurulamaz. 1 saat power bankı şarj ederek fulleme şansınız yok. Bu yüzden power bank pek mantıklı olmayacak. OBD2 kablosuyla 24 saat kayıt yapabilirsiniz.
      https://www.kamerarehberi.com/obd-ii-arac-sarji-24-saat-kayit-yapmak/12339

      • Hasan Ali DAMAR

        4’lü 1 terabyte dvr kamera montaj yaptırdım. 24 saat kayıt yaptırmak istiyorum. Yeni aldığım AKÜ çalışmaz hale geldi ayrıca özellikle araçiçi arka kamera cam kirli olduğunda ve yağmurlu havalar”da işlevini kaybediyor. Ön silecekle olduğu sorun yok! Ön ve arka kameraları araç dışına nasıl monte yapabilirim? SAYGILARIMLA!

  10. merhaba

    Bende bu kameradan var fakat kameranın cama takıldığı aparat sattığım arabada gitti sonra yeni araba aldım bu aparat olmadığından şimdilik kullanamıyorum kamerayı acaba onu nereden bulabilirim ya da kamerayı başka nasıl nasıl monte edebilirim?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir